Rundt jorden på syv måneder

Publisert 18.04.2013 av Johanne Koivunen Hoff.

Marie Brudevold (22) hadde det ikke like travelt som Phileas Fogg da hun skulle oppleve verden.

Kontrakten på jobben hos forsvaret gikk mot slutten og et nytt tilbud lot vente på seg for Marie Brudevold (22). Den eventyrlystne jenta hang likevel ikke med hodet, i stedet spontankjøpte hun en reise rundt jorden. Nesten syv måneder senere er Brudevold tilbake i Norge med sekken full av opplevelser.

-Grunnen til at jeg bestemte meg for å reise var livet i seg selv. Man lever bare en gang, så bruk tiden til å leve ut drømmer, oppleve og nyte det før det er for sent, oppfordrer Brudevold.


Første gang utenfor Europa
Den unge oppdageren hadde ikke vært utenfor Europa før da hun bestemte seg for å kjøpe en ferdig jorden-rundt-pakke hos et reiseselskap. Nervene var i helspenn da det trygge hjemlandet skulle byttes ut med det ukjente.

Reiseruten
Reiseruten

Kartet viser løypen Brudevold fulgte


- Jeg forstod det nok ikke helt, hvor lenge jeg skulle være borte og hva som ventet meg. Tankene gikk mye til å fantasere om hva jeg kom til å oppleve, hvordan det kom til å bli og om jeg kom til å komme meg helskinnet rundt jorden vår. Jeg var superspent, gira og alt på en gang, forteller backpackeren.

God følelse å reise alene
Turen gikk fra Sør-Afrika til Sør-Amerika med alt i mellom. I Sør-Afrika, Kina og India hadde Brudevold fullt program. Resten av reisen tok hun på sparket med forhåndsbestilte flybilletter som eneste holdepunkt.

Overveldene utsikt
Overveldene utsikt
Brudevold ser ut mot Iguazu fall, Argentina.


- Jeg følte meg veldig fri, type «me against the world». Selvstendigheten slo meg nesten over ende, og friheten ga meg vinger. Det var en veldig god følelse, forteller Brudevold, som la ut på turen helt alene.- Jeg var lite for meg selv. Man reiser aldri alene, selv om man reiser alene, legger hun til.Gjennom bloggen Supermarie.net hadde Brudevold dessuten med seg sine trofaste lesere på turen.

«Det er helt merkelig å lese innleggene jeg skrev før jeg reiste hjemmefra, nå, i ettertid. Så mye har skjedd. Jeg føler at verdensreisen har blitt en slags usynlig skillevegg mellom meg og det livet jeg levde før jeg så verden. Jeg husker så lite, det føles ut som en evighet mer enn seks måneder, alt er så uvirkelig fjernt.» (utdrag fra bloggen)

Safari i Afrika
Safari i Afrika
Brudevold fikk se de ville dyrene på nært hold.

Over all forventning
Det er fjorten dager siden bloggeren satte seg på flyet hjem, hun forteller at hun likevel ikke har landet helt på jorden enda. Verden har overrasket og sendt henne tilbake med mange nye inntrykk, blant dem var det noe som satte seg litt ekstra.

- Menneskene. Det finnes så mange gode mennesker der ute, verdensbildet er totalt annerledes enn slik det blir fremstilt i norsk media. Kulturene var også kjempeinteressante, og forskjellen fra hvordan andre lever hverdagslivet sammenlignet med vår i nord var stor, forklarer hun.

Nye bekjentskap

Under reisen benyttet Marie Brudevold seg av hosteller og couchsurfing. Sistnevnte går ut på å overnatte hos innfødte som tar i mot backpackere.- Det er noe av det beste jeg har gjort på reisen. Jeg har møtt så mange fantastiske mennesker, hørt så mange utrolige historier og sett mye mer av landene enn jeg ville gjort hvis jeg hadde bodd som en typisk turist. De lokale har så mye bedre tips til steder å dra, ting og se, mat å spise - til alt, sier hun. 


Asiatisk delikatesse
Asiatisk delikatesse
Marie var åpen for det verden hadde å tilby, her spiser hun et 15 dager gammelt andefoster.
- Jeg sitter igjen med uendelig med gode minner, mange nye venner, nye drømmer, nye reisemål, to litt mer verdensvante øyne og et enda bredere smil. Reise er det eneste du kan kjøpe som gjør deg rikere, Brudevold er klar i talen.

Under havet

På Brazil tok Brudevold turen under vann.

Om du vil lese mer om reisen kan du klikke deg inn på http://www.supermarie.net.