Bæsj til besvær

Publisert 18.04.2013 av Øyvind Holmvåg. Endret 14.10.2013.

I maskinisten i Bodø er det mange som går tur med hunden, men hvor mange plukker opp hundens etterlatenskap?

Koser seg
Tinka og eier Sølvi Hansen trives godt i maskinisten.

I Bodø by er maskinisten en ettertraktet turløype hvor mange hunder og eiere går tur og koser seg. Men rundt omkring på stiene ender mer og mer av hundens avføring. Gammel og ny hundebæsj ligger på løypa og det ser ikke bra ut. Men noen få av Bodøs turgåere plukker opp, og eieren av fire år gamle Tinka, Sølvi Hansen, er en av de.

- Ja, jeg plukker opp etter meg når jeg går på tur med hunden, og har jeg ikke pose tilgjengelig går jeg tilbake når jeg har, men det er ikke hver gang jeg orker må jeg innrømme. Det som Tinka måtte legge fra seg på rønvikjordene (ved maskinisten) plukker jeg ikke opp, fordi jeg tror det er god gjødsel til marka.

Hun liker ikke at avføringen ikke blir plukket opp og synes det bør gjøres.

- Det er mange unger som er ute å leker her og går turer, så det synes jeg er skikkelig heslig. Det er heller ikke bedre legge avføringen i poser og så la det ligge igjen. Det blir jo liggende da, men jeg synes det kunne vært flere plasser hvor man kunne hive bæsjen, avslutter hun.

Plukker opp

Stine Johansen er stolt av å plukke opp etter hunden.

Mener det er ekkelt
En annen turgåer, Stine Johansen, mener det er ekkelt å ikke plukke opp etter seg.

- Når vi går på tur her i maskinisten plukker jeg opp etter hunden min. Det burde vært slik at alle gjør det, men noen velger å ignorere det.

Hun syns ikke det er et problem at avføringen ikke blir plukket opp, men det er ekkelt.

- Det plager meg ikke, men det utrolig unødvendig å la det ligge når det tar maks 20 sekunder å plukke det opp.

Ufint
En av de som liker å gå tur uten hund, liker særdeles dårlig at hundebæsjen ligger fritt ute i løypene og syns det er ufint.

Avfall
Avfall

En sjelden plass hvor eiere av hund kan hive posen.

- Jeg syns det er ganske vemmelig å se at det ligger såpass mye avføring i skog og mark. Det er ikke bare det at ligger fritt i skog og mark, men det ligger jo strødd på asfalten i sentrum også. Det er det verste jeg ser. 

Hun mener også at det burde vært flere avfallsplasser til hundepose.

- Jeg synes det burde vært flere plasser å kaste hundeposen. Jeg skjønner at folk ikke orker å gå å bære på posen resten av turen for så å kaste den når de kommer hjem, men jeg liker det ikke, avslutter hun.