Færre leser tegneserier

Publisert 18.04.2013 av Lise Mehlum Aas.

16. april kom Statistisk sentralbyrå ut med rapporten "Norsk mediebaromter 2012". Denne viser en nedgang i tegneserielesing.

Favoritt:
Donald Duck er den tegneserien som blir mest lest.

Statistikken viser en nedgang fra 11 % til 4 % i løpet av tidsperioden 1991-2012, og tegneserieblandet "Donald Duck" er mest lest, blant både jenter og gutter. I aldersgruppen 9-15 år har antall prosent som leste tegneserer daglig, gått ned med 35 % siden 1991. Heidi Pedersen, hovedbibliotekar ved Universitetet i Nordland, har ingen god forklaring på hvorfor nedgangen er slik som den er.

Leser du tegneserier? Stem nederst i saken!

Usikker:

Hovedbibliotekar ved Universitetet i Nordland, Heidi Pedersen, er usikker på hva nedgangen skyldes.

- Kanskje er det slik at nettbruken har tatt over, og at folk ikke kjøper tegneserier lenger. Jeg tror også databruk kan tilfredsstille på en annen måte enn det tegneserieblader gjør. Ved Universitetetsbiblioteket kjøper vi heller ikke inn tegneserieblader, med mindre det er nødvendig mtp. pensum.

Tegneserier
Leser ikke:

Jeanette Bech Bråten (19) leser ikke tegneserier.

Jeanette Bech Bråten (19) leser ikke tegneserier:

- Jeg føler jeg kanskje er litt for gammel til å lese tegneserier, men jeg gjorde det ofte da jeg var mindre. Etter hvert som jeg ble eldre, sluttet jeg gradvis, og nå leser jeg ikke tegneserier i det hele tatt.

Bråten deler også noe av den samme oppfatninga som Heidi Pedersen.

- Det har nok noe med at bruken av Internett, PC og Playstation har økt, noe som kanskje gjør tegneseriene litt mer "levende".

I rapporten kommer det også frem at gutter leser mer tegneserier enn jenter, noe som har holdt seg relativt stabilt fra 1991-2012:

- Gutter synes nok actionfigurer og helter er litt mer spennende enn oss jenter, avslutter Jeanette.

Leser du tegneserier?

pollcode.com free polls