Bøker året rundt

Publisert 18.04.2013 av Regine Boym. Endret 18.04.2013.

Universitetetbiblioteket i Nordland har bøker til både studier og fritid.

Illustrasjonbilde:
Biblioteket ved Universitetet i Nordland

Biblioteket huser flere tusen bøker og det er muligheter for å låne både faglitteratur og skjønnlitteratur. I tillegg har biblioteket en internettside hvor det er mulig å søke opp bøker og sette seg på venteliste.

Låner du bøker fra biblioteket? Stem nederst i saken

Fornøyd:

Hovedbibliotekar Heidi Pedersen er glad studentene bruker biblioteket.

Hovedbibliotekar Heidi Pedersen forteller at nå som det nærmer seg eksamen og innlevering av bachelor- og masteroppgavene er det mange som låner bøker.

– Det er generelt stor etterspørsel på metodebøker om hvordan få god struktur på oppgavene når eksamensperioden starter. Det er både norske og engelske metodebøker studenter låner.

– Hvilke type bøker er det folk låner mest av?

– Det er mest pensumbøker, men de som studerer for å bli lærere og forskolelærere bruker skjønnlitteratur som faglitteratur. Derfor har vi flere billedbøker for barn som er pensumbøker.

Pedersen mener biblioteket godt kan brukes til fritidslesning og har et utvalg av norske og engelske bøker.

– Fra Norsk kulturfond får vi ny, norsk skjønnlitteratur. Vi har en god samling av bøker og det er mindre ventetid her enn på andre bibliotek. Vi vil gjerne at studenter låner mer enn pensumbøker, sier Pedersen

– Opplever dere at bøkene blir stjelt?

– De som vi vet har lånt bøker, men som ikke leverer bøkene inn til fristen kontakter vi. Har de mistet boken sender vi en faktura. Bøker blir dessverre borte, og det er synd. Det går utover de andre studentene. Hver sommer rydder vi biblioteket og da finner vi bøker som har blitt plassert feil. Hvis bøkene ikke blir satt på plass riktig er det umulig for oss å vite hvor de er, dermed blir de borte. Jeg tror ikke studentene stjeler bevist.

student
Studerer:

Mari Nordsæther bruker biblioteket mer i eksamenstiden.

Mari Nordsæther (21) studerer til grunnskolelærer 5.-10. trinn og forteller at hun låner mest faglitteratur.

– Jeg har også lånt skjønnlitteratur, men det er også ment som pensum. Jeg låner heller ikke så ofte bøker. Jeg er glad i å kunne notere direkte i boka og da er det smart å ha sin egen bok.

– Bruker du biblioteket til å studere?

– Jeg sitter litt på biblioteket når det nærmer seg eksamen. Det er mer effektivt å være på skolen enn hjemme.

LÅNER DU BØKER FRA BIBLIOTEKET?

pollcode.com free polls