Prøver ut humor

Publisert 09.09.2014 av Benedicte Wærstad. Endret 15.09.2014.

Bodø Stand up hadde fredag kveld humorrazzia på Sku Bare. De ønsker en kjeller med stor takhøyde.

Fersk komiker
Beate Aspaas gjør stand up for andre gang

Se video lengre ned i saken.

Konferansier
Thor Einar Torrissen var konferansier under fredagens stand up.

- Dette skal være et lavtersketilbud. Alle kan være med og prøve seg, og på slutten er det åpen mikrofon. Dette er et gøy konsept, mange bruker denne arenaen for å teste tekst. Prisen gjenspeiler hva man kan forevente - det kan bli veldig bra, eller ikke så bra, forteller Thor Einar Torrissen i Stand up Bodø. Han var konferansier under humorrazziaen på fredag.

- Jeg føler det gikk helt ok, jeg prøvde å prate med folk, men fikk lite respons. Selv om kvelden var bra totalt sett, fungerte ikke alt, sier Torrissen.

Psykiatri til å spøke med

Trives
Beate Aspaas trives i Stand Up Bodø

Beate Aspaas er også med i Stand up Bodø, og stod på scena som stand up-komiker for andre gang på fredag.

- Beate sto den sinnsykt skumle andegangen i dag, roser Torrissen.

- For min del føler jeg at det gikk bedre sist gang. Da hadde jeg bedre materiale og tok mer utgangspunkt i meg selv, forteller hun.

- Men jeg fikk latter, så det jeg ikke dårlig. Jeg kommer ikke til å slutte, forsikrer Aspaas med et smil.

- Jeg har lyst til å bruke humor for å få vekk tabuer rundt psykisk helse, sier Aspaas, som selv har ADHD og en bipolar lidelse.

- Dette er noe jeg jobber mye med for å få til. Jeg ser etter puncher og gode poeng som folk ler av, fortsetter hun.

- Hverdagen og meg selv er et utgangspunkt i mye. Jeg vil kjefte på mye, men gjøre det slik at det blir morsomt, forklarer Aspaas.

Trives med stand up

- Jeg ble veldig godt motatt av de andre i Stand up Bodø. Det er stas å være det eneste kvinnfolket, sier hun.

- Jeg har sett mye på stand up tidligere, og blitt spesielt imponert av Bill Hix, Louis C.K og Kevin Hart.

- Jeg liker dette fordi jeg vil utfordre meg selv, og trenger kicket det gir meg. Under parkenfestivalen fikk jeg en boost, da en fremmed person stoppet meg og utbrøt noe sånt som "wow, jeg så deg på stand up - du var dritmorsom og flink". Da var det ca. to måneder siden jeg hadde gjort stand up.

Ønsker flere

- Jeg synes det er fantastisk at det ble så fullt. Neste gang håper jeg flere blir med på scena. Folk må tørre å hive seg med! oppfordrer Aspaas.

- Dette skal være en kjeller med stor takhøyde, alle får lov å komme og prøve, tilføyer Torrissen. Selv spøkte han med både Foley, kreft, død, barn og mer billige vitser.

- På Mørkved har kjellern på Sku bare blitt litt sånn "kjelleren med det rare i". Nå håper vi enda flere studenter blir med, sier Torrissen. Fredag var halvparten av komikerne studenter.

- Vi som skal på scena på Humorrazzia øver ofte sammen. Noen ganger kan alle le på øving, men ingen i publikum ler til det samme når det gjelder. Det er litt sånn "make it or break it", men jeg tror publikum hadde det gøy i dag, forklarer Torrissen.

Humorrazzia from Benedicte Wærstad on Vimeo.