Tatt studentradioen med storm

Publisert 11.09.2014 av Runar Henningsen.

Førsteklassingene på journalistlinja Andreas, Aron, Benjamin og Sondre har skapt blest med radioprogrammet Ærlig talt.

Gutta i studio
f.v: Aron, Sondre og Benjamin

Etter at første podcast kom ut for én uke siden, har radioprogrammet Ærlig talt allerede nådd 350 avspillinger på soundcloud. I tillegg har nesten 270 mennesker "liket" siden på Facebook.

Dagsaktuelle temaer med humoristisk vri
Programlederen i programmet er Andreas. Han forklarer til Nettopp hvordan Ærlig talt kom til livet.

- Ærlig talt er vel noe vi mer eller mindre fikk ideen til på et vorspiel. Det vi har lagt opp til i definisjonen av programmet er jo at det skal være høyt under taket, sier Andreas.

- Det er jo et lettbeint underholdningsprogram hvor vi tar opp dagsaktuelle ting og setter det litt på kanten, legger Aron til.

- Vi tar jo opp dagsaktuelle temaer, og egentlig gjør det om til bare tull og moro, sier Benjamin før Andreas bryter inn.

- Det er ikke bare tull, det er viktig å få med. Grunnlaget er jo faktabasert, og vi prøver å vinkle det slik at det skal være litt morsomt. Vi prøver jo å ta opp ting som folk ønsker å høre om. Gjerne ting som ikke blir snakket tilstrekkelig mye om i tradisjonelle nyheter i dag, sier programlederen.

- Vi skal ikke bare ha seriøse diskusjoner rundt ulike temaer, det skal være morsomt. Ikke bare sånn ekspert-prat, sier Sondre.

- Forbi RadJo på én dag
Gjengen på fire er overrasket over antall likes på facebook og avspillinger på soundcloud. Men det er en ting som smaker litt bedre enn det.

- Det kuleste var jo å gå forbi RadJo-folka, ler Aron.

- Altså, vi var jo forbi dem på antall avspillinger på under et døgn. Håper det fortsetter, legger Benjamin til.

Ønsker å lære radio
Guttene er ikke helt sikker på hva målsetningen til Ærlig talt er. De syns dog det er gøy og spennende å gjøre noe annet enn bare å sitte ved skolebenken under Dannelsessemesteret.

- Det startet jo med å gjøre noe som har med journalistikk å gjøre allerede nå. Å ha litt variasjon fra Dannelsessemesteret gjør alle oss godt tror jeg, sier Sondre.

- Ja, det var vel litt tanken til oss alle tror jeg. Nå kan jo det journalistiske innholdet i Ærlig talt diskuteres da, men bare det å sitte å lære oss hvordan radio funker er noe vi absolutt kommer til å få bruk for senere, sier Andreas.

Ikke tenkt tanken
Om en framtidig karriere innenfor radio hadde guttegjengen følgende å si.

- Jeg hadde ikke tenkt tanken på radio før jeg kom opp hit. Men etter å ha prøvd det ut virker det veldig morsomt, og noe jeg kunne tenkt meg og drevet med på et eller annet tidspunkt. Det var vel egentlig Andreas som dro oss med for å lage Ærlig talt, sier Sondre.

- Da jeg kom opp hit tok jeg kontakt med folk som jobbet med radio. Jeg hadde veldig lyst å drive med radio, for det syns jeg er veldig kult, sier Andreas.

- Det er vel egentlig nå på et såpass tidlig stadiet bare for å prøve det ut. Jeg tror vi alle har hatt positive opplevelser så langt i hvert fall, avslutter Benjamin og de andre nikker med.

Hør dagens podcast her

Programleder
Andreas styrer showet på dagens podcast