Lokalt verdensmesterskap i bordtennis

Publisert 12.09.2014 av Ørjan Heldal, Espen Halvorsen Bjørgan. Endret 12.09.2014.

Med mål om å samle studenter fra alle verdenshjørner ble det torsdag kveld arrangert bordtennisturnering på studenthuset UFO.

Godt oppmøte
Mange hadde tatt turen til kveldens bordtennisturnering ved Universitetet i Nordland.

International Student Union(ISU) i Bodø var arrangør da det storstilte bordtennismesterskapet ble avholdt på studenthuset UFO. ISU hadde før turneringen reklamert med gratis mat og drikke, samt premier til de tre beste deltakerene.

Da turneringen startet var det 50 fremmøtte som alle kunne glede seg over god underholdning i både lynhurtige, og hakket mer komiske, partier.

Yogesh
Yogesh Deuba

Vil skape samhold
Leder for turneringen, Yogesh Deuba, var full av lovord før startskuddet gikk. Nepaleseren kunne stolt fortelle hvorfor ISU gikk sammen om å skape en sosial kveld på UFO.

- Hovedmålet med arrangementet er å skape en sosial kveld. Det er mange internasjonale studenter her i Bodø, og vi vil skape samhold mellom studenter fra forskjellige nasjoner. Vi organiserer mye forskjellig, og bordtennis er et av arrangementene.

Deuba forteller at det kan være vanskelig å skape kontakt på tvers av landegrenser. Kulturelle forskjeller og språk kan for mange være et hinder for å ta kontakt med medstudenter.

Se video med intervjuer og avgjørelsen av turneringen:

ISU sin bordtennisturnering from Nettopp on Vimeo.

Gøy og alvor på samme tid
Nepaleseren mener at sosiale sammenkomster som denne kan være med på å senke terskelen for å ta kontakt med studenter fra andre nasjoner - også nordmenn.

- Bordtennisturneringen er også en god måte å skape kontakt med de norske studentene på, så jeg håper at de vil delta på turneringen. Jeg tror det vil bli kjekt for alle, du kan se at det allerede nå før turneringsstart er mange som spiller her. Jeg tror dette blir en god kveld!

Om konkurransen kan Deuba fortelle om en kombinasjon av alvor og gøy.

- Det er jo en konkurranse, men det er ikke veldig seriøst sånn sett. Men vi har prenmier til de som kommer på pallen. Hovedmålet er at folk skal samles og ha det morsomt. Jeg vil si at det blir en kombinasjon av gøy og alvor. Vi er her for å lære om hverandre, og lære å respektere hverandre.

Glad jente
Petra Handler

All-in
Petra Handler fra Østerrike er i Norge som student. Hun synes at samlinger av denne typen er midt i blinken for alle studentene ved Universitetet i Nordland.

- Det er skikkelig gøy! Det er mange som har kommet for å spille bordtennis, men det er også mange som er kommet bare for å se på, sier den østerrikske jenten.

Det er ikke turneringsseier den smilende jenten går for, men det setter ingen demper på kvelden.

- Man må gå all-in for seier, spesielt når man har så mange kjente som heier på deg fra siden. Men samtidig, noe av det artigste er jo når man ikke spiller for da kan man være sosial og bli bedre kjent med både studenter fra Norge og resten av verden.

Sosialisering
En av de norske studentene som er med i turneringen er Ole Skram Guterud. Som gjenganger i det internasjonale miljøet var det lite som kunne hindre ham i å delta på ISU sin bordtennisturnering.

Ole
Ole Skram Guterud

- Jeg har lyst å være med på bortennisturneringen fordi jeg liker å sosialisere meg med internasjonale studenter.

- Hvorfor det?

- Jeg liker å bruke engelsken min, sosialisere meg med de internasjonale studentene og gjerne lære mer på den måten.

Vinneren
Mannen som trakk det lengste strået var uten tvil den 20 år gamle franskmannen Louis Leroux. Med knallharde støt og sylskarp presisjon var det ingen tvil om hvor gullet skulle ende. Men det var ikke bare turneringsseieren som gledet den elegante franskmannen.

Louis
Louis Leroux

- Det er en veldig god følelse og vinne, men det er også veldig kjekt å lage en slik turnering sammen med ISU. Vi hadde forventet en del mennesker, men ikke så mange som det møtte opp i dag.

Og om å vinne den gjeve førstepremien, en lommelerke, kunne Leroux stolt komme med følgende uttalelse.

- Helt ærlig, så er jeg veldig glad. I finalen var det mange mennesker samlet rundt bordet, som jublet og var glad. Det var akkurat slik jeg hadde håpet at det skulle bli. Det er en veldig god følelse!