Rekordvalg for Felleslista

Publisert 16.09.2015 av Michael R. Jensen. Endret 24.11.2015.

Felleslista med ordførerkandidat Jørn Ivar Stene ble kommunevalgets store vinner med over 40 prosent av stemmene i Fauske kommune.

Felleslista Fauske:
Ordførerkandidat Jørn Ivar Stene og nestleder Linda Wangen Salemonsen går en spennende periode i møte

Felleslista med Jørn Ivar Stene i spissen kan smile bredest etter at valgresultatet var klart.

Felleslista ved de siste kommunevalg i Fauske:

Valg 2007 - 8 prosent - 2 mandater

Valg 2011 - 15,6 prosent (+7,6) - 5 mandater (+3)

Valg 2015 - 40,8 prosent(+25,2) - 11 mandater (+6)

- Først og fremst må jeg bare få takke alle som stemte på Felleslista. Jeg er utrolig stolt over det vi har fått til og jeg gleder meg stort til fortsettelsen, sier Jørn Stene.

Ny kurs for Fauske
Felleslista gikk til valg med slagordet «Ny kurs for Fauske», og det er akkurat det de ønsker å oppnå nå som kommunevalget er et tilbakelagt kapittel.

- Nå skal vi rette kursen fremover og styre etter vårt partiprogram. Der barn, eldre og de som sliter i hverdagen skal ha fokus. Vi vil jobbe for et varmere samfunn, samtidig som de lovpålagte oppgavene til en kommune skal og må prioriteres fra vår side. Åpenhet og verdiskaping blir satt på kartet med det samme vi tar over, sier en motivert Stene.

Fauske i utvikling
Befolkningen i Fauske har i de siste årene vært del av et Fauske i utvikling, men nå frykter mange unge at utviklingen igjen vil stoppe opp.

- Fauske kommune er og blir en fin kommune å bli gammel i, men ønsker ferdigutdannet ungdom å flytte tilbake til en kommune som går baklengs inn i fremtiden, og som ikke tørr å satse? Personlig er jeg i hvert fall usikker på det. Men folket har talt og vi lever i et demokrati, så det får være opp til den nye posisjonen å overbevise meg og andre om at vi tar feil, sier Markus Setså Borge (20), fraflyttet student.

Andreas.v.v (2)
Skeptisk:

Den tidligere AUF-lederen er spent på hvordan Felleslista vil styre kommunen.

Andreas Vestvann Johnsen (21) nyvalgt AP-politiker av året og tidligere AUF-leder i Fauske, er også tvilende til hvordan Felleslista vil fortsette satsningen i kommunen.

- Jeg har stor respekt for mobiliseringen de har hatt både før og under valgkampen. Felleslista har stått på sitt, men jeg er også veldig spent på å se hvordan de skal gjennomføre noen av valgløftene deres.

Videre forteller Johnsen:

- Jeg håper Felleslista fortsetter satsningen. Hvis ikke er jeg stygt redd for at Fauske nok en gang blir en kommune der alt står i ro, og at negativiteten vil spre seg blant innbyggerne.

- Utviklingen stopper ikke opp
Nestlederen for Felleslista, Linda Wangen Salemonsen ønsker å betrygge Fauskeværingene med at Felleslista skal ta Fauske kommune flere steg i riktig retning.

- Vi i Felleslista vil ta Fauske videre og inn i fremtiden. Eldreomsorg og skolestruktur er viktige saker for oss. Vi er også opptatte av verdiskapning i det private næringsliv for å sikre gode arbeidsplasser, slik at også ungdommene våre får seg jobb og blir værende i vår kommune. Jeg vet at vi som bor her er glad i kommunen vår og vil at det skal være en god kommune å vokse opp i, bo i og bli gammel i, forklarer Salemonsen.

Avslutningsvis kommenterer Linda Wangen Salemonsen at hun ønsker og tror at Felleslista blir å samarbeide med Rødt og Sosialistisk Venstreparti (SV). Hvis det går i boks får Fauske en ny ordfører i Jørn Ivar Stene, og da må Siv Anita Brekke fra Arbeiderpartiet pakke sakene sine å gå av som ordfører i Fauske kommune.