Nå vil du se bevæpnet politi på City Nord

Publisert 30.11.2016 av Julie Arntsen.

Hver onsdag fra 23. november til 21. desember trener politiet på å pågripe personer med farlige gjenstander på City Nord. Politiet vil være bevæpnet med treningsvåpen under øvelsene.

Væpnet politi: Det er ikke skarpvåpen politiet vil bære på City Nord
 

I tidsrommet 12.30 til 16.00 idag vil politiet øve på pågripelser på City Nord. Selv om mange fra politiet vil være opptatt med treningen, vil det være politibetjenter som står klar til å rykke ut hvis noe skulle skje.

- Dette er en gruppevis trening. Det vil variere fra onsdag til onsdag om hvor mange som vil være på City Nord, men det vil være mellom seks og tolv stykker hver gang. Derfor har vi alltid tilgjengelige politibetjenter som er klare hvis vi må rykke ut, sier Geir Håland, hovedinstruktør og administrativ leder for Utrykningsenheten (UEH) hos politiet i Salten.

Håland forteller at politiet fra tid til annen tar personer med farlige gjenstander, og at de trenger treningen for å kunne beskytte publikum i større folkemengder når de pågriper truende personer. Håland sier også at de vil være bevæpnet under treningen.

- Vi vil være bevæpnet, men bare med trenings-våpen som ser ut som skarpvåpen. Det er slik at personer vi ser på som truende, kan ha våpen. Dette kan være alt fra skytevåpen, kniver og slagvåpen som balltre, og da må vi være foreberedt.

Godt samarbeid
Politiet har et godt samarbeid med City Nord. Senterleder ved City Nord, Tor Austad, er klar over at slik trening er viktig, og det er grunnen til at han lar politiet holde treningen der. Austad frykter dessuten ikke for at kundene skal bli redde hvis de besøker senterert på onsdager.

- Alle butikksjefene er informert slik at de kan informere sine ansatte, som igjen kan informere kunder. Det er også lagt ut oppfordring til foreldre om å informere barna sine og det er hengt opp informasjon på alle inngangsdørene. For enkelte kan jo dette være spennende.