Telefoner som ikke er laget for kulde

Publisert 02.12.2016 av Kathrine U. Johansen, Kine Mariell Vestegaard. Endret 02.12.2016.

Kulde kan være dårlig nytt for mobiltelefonen. Enkelte telefoner tåler ikke minusgrader.

ENKELTE TELEFONER er ikke laget for nordisk klima.

Flere brukere har opplevd at iPhone ikke tåler kalde temperaturer. Side 3 har vært i kontakt med et stort antall brukere. Mange opplever at når kulde gradene kommer hopper telefonens batteri prosent ned til bunnen.

MONA irriterer seg over telefonen blir tom for strøm i kulden.

En av de mange som sliter med telefonen skrur seg av er Mona Johansen Seljeås

(24). Hennes iPhone skrur seg av bare på en kort gåtur. Der den kan skru seg av selv om batterinivået er på hele 90 prosent.

– Telefonen min skrur seg av bare jeg går fra toget til universitetet, da kan det være fra 90 til 0 prosent batteri, og det skjer kun når det er kaldt, sier hun.

EMILIE synes det er for dårlig at telefoner ikke tåler vinter med tanke på prisen.

Også Emilie Valmo (20) plages med problemet.

– Jeg hadde problemet med en gammel iPhone jeg hadde. Det likte jeg svært dårlig. Jeg synes de bør holde bedre med tanke på prisen.

Batteriet har skylden
Apple på sin side definerer at telefonene sine sin ideele temperatur er 0 til 35 grader. Dette definerer de som romtemperatur, og gjelder iPhone, iPad, iPod og Apple Watch. Da vil de fleste dager i løpet av vinteren i Nord-Norge være for kalde for den godt solgte mobilen.

Batterier fungerer optimalt i 20 grader, mens kapasiten blir dårligere jo kaldere det blir. Er du ute i tosifrede minusgrader kan du risikere at kapasiteten til batteriet halveres, dette i følge Battery University.  Telefonens batterimåler antar at det er normal temperatur rundt deg, og derfor kan du oppleve opp i strømnivå på telefonen. Også for varme temperaturer kan forårsake batteriet til å bruke strømmen raskere.

Prøv å hold telefonen varm
Når du er ute kan du forsøke å holde telefonen i en bra temperatur ved å ha telefonen i innerlommer, i votten eller nært til kroppen.