Jubelomsetning på Black Friday

Publisert 29.11.2016 av Håkon Wikan.

Elkjøp Stormarked på City Nord satte ny salgsrekord på Black Friday.

Storfornøyd:
Daglig leder ved Elkjøp City Nord, Michael Hanssen, kunne trekke på smilebåndet når han fikk vite omsetningen fra Black Friday.

Fredag  brukte nordmenn rundt tre milliarder kroner på Black Friday.

Les også: Black Friday tar Bodø med storm

Fikk inn millionbeløp
Daglig leder for Elkjøp Stormarked, Michael Hanssen, hadde stor tro på denne dagen og forventet mange shoppegale bodøværinger i butikken.

- Uten å gå direkte inn på hva omsetningen var, kan jeg si at vi hadde millionbeløp på den dagen, og sinnssykt mange kunder kom til oss, nærmere 4 000 kunder, forteller daglig leder.

Michael Hanssen sier at det har vært en økning på Black Friday i år, i forhold til i fjor.

- I fjor slo vi alt vi hadde forventet. Jeg er veldig godt fornøyd med det. Utrolig mange kunder kom til oss, ifølge Hanssen.

Voldsomt trykk
Det var først litt utpå dagen at det tok helt av.

- Fra kl. 12.00 smalt det voldsomt, da klarte vi ikke å holde unna alt. Vi hadde bemannet ganske hardt på morgenen, da trodde vi rushet kom.

Han tilføyer:

- Det var veldig stor pågang sammenlignet med i fjor, men likevel viser det seg at det er samme trend på kundene hvert år. Noen kjøpte TVer og gikk deretter på telefonavdelingen, men mange kjøpte også småting som headset og sjokolade.

Tok av:
Tok av:
Robert Sundseth (18) kjøpte over 50 spill på Black Friday.

- Kjøpte 50 spill
Robert Sundseth (18) går flyfag ved Bodø videregående, og i likhet med andre nordmenn slo han virkelig på stortromma på Black Friday.

Men han valgte ikke de tradisjonelle butikkene.

- Jeg handlet på nettet. Det var mye billigere det enn å gå i butikken. Jeg kjøpte over 50 dataspill som jeg ikke kan navnet på. Det var 70-80 prosent avslag på spillene. Noen av spille er gamle, så da ble de enda billigere, sier Robert Sundseth.