Stortrives i skjitværet

Publisert 30.11.2016 av Julie Arntsen. Endret 30.11.2016.

- Jeg synes det er artig med regnvær. Da kan jeg lage snømann og leke med bøtte og vann, sier Helle Tennfjord Røstgaard (5) i Studentongan barnehage.

Lek med bøtte og spade: Helle venter på en venn som skal komme med forsyninger av vann.
Mye å gjøre: Helle synes det er gøy å være ute, fordi det er så mye å finne på.

Det er uvær i store deler av Nordland for tiden, og i Bodø regner og blåser det godt. Dette stopper imidlertid ikke ungene og de voksne i studentbarnehagen å ta turen ut for å få frisk luft.

- Jeg har regnklær, så det går fint å være ute, sier Helle.

Ikke dårlig vær, bare dårlige klær
Det er ikke til å komme unna med både ett og to klesskift i løpet av en dag fylt med lek i vanndammer og våt snø. Dette setter ingen stopper for utetiden de ansatte har satt av, eller humøret til små og store.

- Alle ungene har som regel godt med klær. Vi som jobber her gir beskjed til foreldre om at ungene må ha gode og varme klær til en hver tid. Klærne til ungene er tross alt deres form for arbeidsklær, forteller en av de ansatte, Vegard Svendsen.

Skufler vann: Vegard prøver å få bukt med vannet på uteområdet til barnehagen.

Alt for ofte skylder folk på været for å slippe å gå ut. I Studentongan barnehage er ikke været en unnskyldning, så lenge det ikke er 10-12 effektive kuldegrader.

- Vi prøver å lære ungene og ikke ha en negativ innstilling til været. Været skal ikke være en grunn til ikke å komme seg ut litt. Derfor er vi ute to til tre timer hver dag, forteller en av de ansatte, Vegard Svendsen.

Håper på snø til jul

Helle synes det er morsomt å være ute, selv om været er

dårlig. Hun liker å leke med vann, og den våte snøen gjør det lettere å lage snømann.
- Det er fin snø å lage snømann med nå, selv om den er litt våt, sier Helle.
En som ikke er helt enig at vått vær er kjempeartig er Nike Arntzen Nordquist (5). Hun synes det kan være litt kjedelig med regnvær.
- Selv om jeg bruker regnklær, blir jeg fortere våt, og det er ikke så artig, forteller Nike.

Selv om jentene er litt uenige om regnværet, er de enige om at det er like artig å være ute som inne på slike dager. En annen ting de også er enige om, er at masse snø er det beste.
- Vi vil ha snø til jul. Det er så pent med snø, og da kan vi ake masse, kommer det fra Helle og Nike.

Blid uansett vær: Selv om Nike synes det kan være kjedelig med regn, er hun likevel glad.