"Vi bør klare å selge ut billettene på i underkant av ti minutter"

Publisert 30.11.2016 av Torbjørn Kosmo. Endret 30.11.2016.

Torsdag kveld legger Parkenfestivalen ut billettene til neste års festival.

POPULÆRT:
Parkenfestivalen er så populært blant Bodø-væringer at det selges ut hvert år.

For to år siden opplevde Parkenfestivalen en kollaps i billettsystemene sine og ivrige festivalgjengere måtte sitte i timesvis for å sikre seg en billett. 

I fjor fikk festivalen seg en ny ordning som fungerte godt, som også vil bli brukt i år.

Nå håper festivalledelsen at systemet fungerer så godt at festivalen kan bli utsolgt på rekordtid. Vel å merke dersom pågangen er stor nok.

- Vi bør klare å selge ut billettene på i underkant av ti minutter, sier markedssjef Stig Kaspersen.

Klare for billettsalg

FORNØYD:
FORNØYD:
Markedssjef for Parkenfestivalen, Stig Kaspersen, er fornøyd med den nye billettordningen.

Billettsalget til Parken 2017 begynner torsdag klokken 20:00, og i følge Stig Kaspersen, er festivalen godt rustet og klar for salg av billetter med sitt nye system "Queue-It".
- Vi ser at mange festivaler både lokalt og internasjonalt bruker dette systemet. Sånn sett er vi fornøyde, og det gjorde at vi gikk fra en fadesekveld der vi brukte fire timer på å selge alle billettene til festivalen, til å bruke 17 minutter i fjor, sier Stig Kaspersen.

"Queue-It" er et virtuelt venterom som hjelper til med å sette den enorme pågangen av billetter inn i ordna former, forteller han.
- Det er som et venteværelse som du går inn i. Den plukker folk i tilfeldig rekkefølge og gir dem tilgang på å kjøpe billetter derfra.

Følger med underveis
Kaspersen forteller også at systemet har fungert som ønsket og at de har folk klare dersom det skulle oppstå problemer på torsdagen.

- Systemet har fungert veldig fint. Det sitter programmerere fra leverandøren på jobb under slippet som følger med og kontrollerer at ting fungerer. Så vi føler oss trygge på at det også skal gjøre det i år.

Tror det blir utsolgt
Totalt skal Parkenfestivalen selge 8.400 billetter. Av disse legges 8.150 ut torsdag. 250 holdes igjen til sommeren.

Kaspersen sier at festivalledelsen har lagt til rette for at alt skal gå fint, og at de håper publikum er "på" og ønsker å kjøpe billetter.

- Vi håper jo selvfølgelig at vi blir utsolgt i morgen kveld, men det kan vi aldri vite. Skal vi tro tilbakemeldinger fra publikum, så tror vi at det blir utsolgt i morgen kveld, sier han.

Det er ikke problematisk å selge alle billettene før noen artister er annonsert, i følge Kaspersen.
- Problematisk er det vel ikke. Det er ikke ett bevisst valg fra vår side. Det er byen og publikum som har favnet om festivalen. Sosiale medier har skapt en "hype" rundt festivalen og det fører til at folk ikke tør å vente fordi de vil ha med seg folkefesten. 

Fest, musikk og venner
Selv om mange hevder at det er musikken som står i fokus, har Kaspersen en annen teori om hvorfor billettene selges så fort.

- Det er en kombinasjon av fest, musikk og venner. Det er det folk svarer når de blir spurt om hvorfor de kommer.

Parkenfestivalen 2017 går av stabelen 18. og 19. august.