- Det er rabalder i Glimt, noe jeg ser på som positivt

Publisert 01.12.2016 av Lars-Christian Berg-Hanssen. Endret 01.12.2016.

Freddy Toresen mener at FK Bodø/Glimt går en svært spennende tid i møte, og sier at det som nå kan skje i klubben, aldri før har hendt.

Rabalder i Glimt
Freddy Toresen tror det kan brygge opp til maktkamp i Glimt

Det har buldret i FK Bodø/Glimt de siste dagene. Tirsdag skrev Bodø Nu at Mads Torrissen ikke kom til å bli innstilt til gjenvalg som styreleder i klubben, og onsdag morgen fortalte Benn Eidissen at han var ferdig som leder av valgkomiteen som velger et styre i klubben.

Freddy Toresen har fulgt Glimt tett i nesten 40 år, og har siden 90-tallet jobbet som sportjournalist og tilbrakt mange timer i gangene på Aspmyra-kontorene. Nå er han gruppeleder for sportsredaksjonen til Avisa Nordland. Han tror det kan brygge til en maktkamp internt i Glimt.

- Det er rabalder i Glimt-korridorene nå. Noen lyver jo. Mads Torrissen sier at han ikke har hørt noe om at han ikke blir innstilt til gjenvalg, mens Benn Eidissen sier at han har vært krystallklar overfor Torrissen om at dette kunne skje, sier Toresen.

- Jeg har også en liten magefølelse på at siste ord ikke er sagt fra Torrissen sin side. Ut i fra hva jeg har lest at Torrissen har sagt i media, spesielt etter nedrykket om at han skulle ta Glimt opp igjen, og at han ville fortsette, kan vi fort se en kampanje fra hans side om å forbli styreleder i Glimt. Det kan bli en maktkamp innad i klubben, mener Toresen.

Styret og administrasjonen er for samkjørte 

Til tross for at Torrissen kanskje ikke blir innstilt til gjenvalg av valgkomiteen, hyller Toresen han for den jobben han har lagt ned for klubben.

- Mads har krav på sin del av æren for at klubben nå drives så økonomisk godt som den gjør, samt at ungdomsavdelingen er blitt så mye sterkere. Men samtidig kan det være bra med en forandring, mener Toresen.

Jubileumsåret endte som kjent trist for Glimt sin del. Klubben rykket ned, og flere av lagets beste spillere blir koblet til andre klubber. Toresen betegner nedrykket som unødvendig og at det kunne være ungått.

ANs sportsleder påpeker at han  tidligere har satt fokus på samarbeidet mellom styret og administrasjonen i Glimt. 

- Det er jo slik at styret alltid skal presse administrasjonen til å gjøre en så solid og god jobb som mulig, og at de ikke alltid skal være enige om alt. Jeg føler kanskje at denne trekløveret med styreleder Mads Torrisen, administrerende direktør Bjørn Tore Hansen, og hovedtrener Aasmund Bjørkan har vært for samkjørte og enige, sier Toresen.

Han legger til at Aasmund Bjørkan har vært på møter og snakket om viktigheten av grønn sone, sunn økonomi osv.

- Jeg tenker at dette ikke er hans sak å ha fokus på. Han skal jo ha fokus på det sportslige, be om penger til å hente så gode spillere som mulig, og sørge for at klubben forlenger kontrakter med viktige spillere. Så får direktør Hansen være den som har fokus på økonomi og den daglige driften av klubben. Så dette rabalderet som er i Glimt nå, ser jeg på som positivt, sier Toresen.

Burde vært unngått

Toresen legger mye av skylden på nedrykket på dårlig spillerlogistikk.

- Hentet Glimt gode nok spillere både før sesongen, og midtveis i sesongen? Var troppen god nok? Det store fokuset på økonomi istedenfor det sportslige er nok mye av grunnen til at klubben rykket ned nå i jubileumssesongen. Det burde være unngått, og den dårlige spillerlogistikken kommer kanskje av dette med den store enigheten som består mellom det nevnte trekløveret.

Han mener de forskjellige partene innad i klubben må tørre å pushe på hverandre.

- Man må fighte for sine ansvarsområder innad i en organisasjon eller klubb, og ikke gå rundt å konstant ha forståelse for hvorfor man ikke får ressursene til å gjennomføre sine forhold, mener Toresen.

Har tro på det foreslåtte styret

Valgkomiteen sitt forslag om nytt styre er kommet ut, og disse er innstilt:

Leder: Oddleif Olavsen (ny)

Nestleder: Berit Wilhelmsen (tidligere styremedlem og fortsatt leder av ungdomsavdelingen)

Styremedlem: Hans Austad (tidligere nestleder)

Styremedlem: Kristin Hammervik (gjenvalg)

Styremedlem: Trond Tidemann (ny)

Styremedlem: Monica Ahyee (ny)

Dette er en gjeng Toresen både er spent på, og har tro på at kan gjøre en god jobb for Glimt.

- Oddleif Olavsen er jo en velkjent mann i Bodø med fotballerfaring. I tillegg har han massevis av spennende kontakter som han kan bruke til å yte godt for klubben. Berit Wilhelmsen har gjort en formidabel jobb for ungdomsavdelingen i klubben, og Kristin Hammervik er advokat som har svært god kontroll på det juridiske aspektet ved det å sitte i styret. I tillegg har vi Trond Tidemann som vant cupen med Glimt i 75, og som har erfaring fra næringslivet. Det har også Hans Austad, som har massevis av kontakter i næringslivet, og som har drevet svært godt i mange år, forteller Toresen.

Men AN-journalisten er ikke 100 prosent sikker på at dette faktisk blir det nye styret i Glimt.

- Nå er det sånn at det foreslåtte styret må bli valgt under årsmøtet til medlemmene i Glimt. Så lenge jeg kan huske, har valgkomiteens forslag blitt valgt, men som jeg sa istad, så kan det hende at Mads Torrissen kommer til å kjempe til siste slutt. Kanskje han setter i gang en sterk kampanje for å bli gjenvalgt som styreleder, og om det skulle skje, og at han blir valgt, så er det en milepæl i Glimts historie. Det som uten tvil er positivt, er at så mange sterke mennesker i Bodø vil bidra i klubben på en eller annen måte, og at de kjemper om posisjoner i klubben. Det er en spennende tid vi går i møte med, avslutter Toresen.