Bodø uaktuelt som regionshovedstad

Publisert 05.12.2016 av Jenny O. Frisholm. Endret 05.12.2016.

Tomas Norvoll (Ap) gjorde det klart under Nordland fylkesting i dag at han ønsker en intensjonsavtale om mulig sammenslåing med Troms til en region. Ifølge statsviter, Kjell Arne Røvik, vil Bodø være uaktuell som regionshovedstad. 

Kan bli en del av Troms:
Nordland Fylkeskommune kan bli slått sammen med Troms i en region.

Under Nordland fylkesting i dag ble det klart at det er et ønske om å slå sammen Nordland og Troms til en region. Ifølge Avisa Nordland ønsker Nordland-politikere Bodø som hovedstad. 

-Da er diskusjonen død, sier statsviter Kjell Arne Røvik til Nordlys. 

Ønsker en intensjonsavtale 

Det var fylkesrådleder Tomas Norvoll (Ap) som under fylkestinget ba om å få på plass en intensjonsavtale mellom Troms og Nordland for en mulig sammenslåing av fylkene. Han minnet fylkesordfører, Sonja Alice Steen (Ap), om at Stortinget har vedtatt at Norge skal ha ti regioner innen 2020.

Kommuner i Nordland får kanskje delta

Ifølge Norvoll har arbeidet med sammenslåing mellom Troms og Finnmark stoppet opp. 

Han ønsker å utrede om fylkestinget ønsker å videreføre Nordland, eller slå sammen Nordland og Troms. Han sier videre at kommunene i Nordland muligens kan bli inkludert i arbeidet med utredningen.

Troms er åpen for diskusjon

Rørvik mener de to fylkene komplimenterer hverandre, og at mye ligger til rette for en mulig sammenslåing. Cecilie Myrseth (Ap), fylkesrådsleder i Troms, er åpen for å diskutere en mulig sammenslåing med Nordland. Neste uke vil fylkestinget i Troms ta stilling til saken.