Harstadværing vant poker-NM

Publisert 02.12.2016 av Michael R. Jensen.

Preben Stokkan fra Harstad vant årets norgesmesterskap i poker, og sikret seg nesten 1.5 millioner i premiepenger.

Norgesmester:
Preben Stokkan fra Harstad vant hovedturneringen under poker-NM 2016.

Årets poker-NM ble arrangert på Gardermoen over flere dager, med flere pokerturneringer. Hovedturneringen gikk over fire dager, og ble avsluttet onsdag kveld. De to siste spillerne, Preben Stokkan og Pojan Salim, møttes i den avgjørende duellen om NM-tittelen.

– Det er utrolig deilig å vinne. Det betyr veldig mye, sier den ferske norgesmesteren til TV 2.

Finalebordet Main Event:

 

1. Preben Stokkan (kr. 1 480 000)

2. Pojan Salim (kr. 806 300)

3. Per Oskar Ternsten (kr. 554 900)

4. Stian Jakobsen (kr. 405 120)

5. Henrik Tollefsen (kr. 339 070)

6. Niclas Bjørkås (kr. 274 470)

7. Børge Sandsgård (kr. 210 230)

8. Arne Johan Olsen (kr. 149 150)

Rekordhøy deltakelse
Norgesmesterskapet samlet rekordhøye 2123 deltakere, til hovedturneringen som ble vunnet av mannen fra Harstad. Finaledagen startet med ni spillere, men på det offisielle finalebordet skulle det bare være åtte spillere. De gikk fort fra ni til de åtte som skulle utgjøre finalebordet. Premiepengene på finalebordet skilte over 1.3 millioner kroner, mellom første- og åttendeplassen.

Leier hos Stephensen
Preben Stokkan bor sammen med fjorårets NM-vinner Felix Stephensen i hans nye leilighet i London. Felix Stephensen lyktes ikke på samme måte som i fjor, og røk ut allerede på turneringens første dag. Etter at han selv var utslått, var den tidligere norgesmesteren sikker på at hans leietaker fra Harstad skulle stikke av med tittelen. Noe han skulle få rett i.

Tittelen mest verdt
Harstadværingen er kjent som en meget god nettspiller, men ganske ukjent når det kommer til resultater i liveturneringer. Etter onsdagens triumf har han motbevist det.

– Tittelen betyr mer for meg enn pengene gjør. Ære og anerkjennelse for å vinne turneringen er det som teller, sier Stokkan til TV2.