Øver på skrekkscenario: Her legges knivmannen i bakken på City Nord

Publisert 01.12.2016 av Benjamin B. Diseth. Endret 05.12.2016.

Politiet skal gjennomføre væpnede treningsøvelser på City Nord hver onsdag frem til jul. Folk finner dette skremmende, men på en god måte.

Pågripelse:
Pågripelse i aksjon under øvelse på City Nord.

Onsdag ble det iverksatt en øvelse bestående av en mann som truet folk med kniv, så var det opp til fire patruljer med både sivilt og uniformert bekledde politimenn å fakke gjerningsmannen. Hovedinstruktør for øvelsen, Vegard Kristiansen, mener et potensielt skrekkscenario er at noen trekker våpen på et sted som City Nord.

Instruktør:
Instruktør:
Hovedinstruktør Vegard Kristiansen.

- Formålet med disse øvelsene er å trene på situasjoner som kan oppstå i miljøer med mye publikum, forklarer Kristiansen.

Bevæpnet med løskrutt
For å skape mest mulig realisme i treningen, er patruljene utstyrt med pistoler som skal fremstå som ordentlige skytevåpen. Og selv om de kun er fylt med løskrutt, oppleves treningen som dramatisk for senterets mange besøkende.

- Når vi merker at tilskuere blir skeptiske, er vi uhyre nøye på å informere om situasjonen, forteller instruktøren.

Et nødvendig onde
Ikke alle blir like godt informert, og flere vi snakket med på senteret visste ikke at det hadde foregått en øvelse i det hele tatt. Besøkende Helen Christensen ble fortalt om hendelsen i etterkant, men synes fortsatt initiativet er positivt, om ikke noenlunde skummelt.

Pensjonist:
Pensjonist:
Helen Christensen var på City Nord under politiøvelsen.

- I våre dager vet man aldri når det oppstår en slik situasjon, så jeg synes det er bra politiet trener på å være bedre forberedt, sier Christensen med et nervøst smil. 

.