Får vi et siste glimt av sola i helgen?

Publisert 02.12.2016 av Julie Arntsen.

Meteorologen varsler varierende vær og temperaturer.

Sjanse for sola:
Været lørdag 03.desember, klokken 12.00

Det ustabile været ser ut til å fortsette gjennom helgen. På denne tiden av året er det sjeldent vi får se sola, men i følge vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Anita Ager-Wick, kan det være en liten mulighet.

- Til helgen blir det variert vær. Det vil komme perioder med vind, nedbør i form av både snø og regn, og vi får kanskje en liten mulighet til å se sol på lørdag. Men den er veldig liten, forteller Ager-Wick til Avisa Nordland.

Sterk vind og snøbyger
I store deler av Salten vil det som vanlig bli ganske mye vind denne helgen. Det er spesielt ut mot kysten man kan kjenne at det trekker idag.

- Fredag ettermiddag vil det kommet et forbigående lavtrykk fra kysten, og da er det fare for sterk vind og snøbyger. Siden lavtrykket er forbigående vil det ikke vare så lenge, sier Ager-Wick.

På lørdag blir det best

Yr.no melder på sine nettsider at på fredag får vi nord og nordvest bris, periodevis liten kuling på kysten, og noen snøbyger. Lørdag melder yr.no at det vil komme nordlig frisk bris, og enkelte sluddbyger eller snøbyger. Fra lørdag formiddag skiftende bris, om kvelden sørlig frisk bris. Stort sett oppholdsvær.

- På søndag kommer det et lavtrykk fra vest med en god del nedbør og også økende vind, forteller Ager-Wick.

Når det gjelder gradene, vil også de variere i helgen.

- Idag kommer det til å være mellom 0–2 grader på kysten, mens det i innlandet vil være minusgrader hele helga. På lørdag vil temperaturene falle ved kysten og det vil bli ned mot 3–4 minusgrader, før det blir mildt igjen på søndag med temperaturer opp i mot 5 plussgrader, forklarer Ager-Wick.