22-åring siktet for overgrep mot 74 barn og unge

Publisert 02.12.2016 av Kine Mariell Vestegaard.

En Tromsø-mann på 22 år er siktet for overgrep mot 74 barn og unge. Siktelsen består av totalt 89 poster.

Siden mars i år har Politiet etterforsket en 22 år gammel Tromsømann for overgrep. Etterforskningen er nå avsluttet, og saken er oversendt til statsadvokaten med forslag om tiltale. Dette opplyser Politiet i en pressemelding fredag formiddag.

Til sammen har det blitt identifisert 74 fornærmede i saken, hvor 68 er gutter og 6 er jenter.

Flere av de fornærmede er fra Salten-området. Det har politiet i Tromsø tidligere bekreftet til Avisa Nordland

Det er gjort totalt 179 avhør av fornærmede og siktede. De fleste forholdene gjelder overgrep over internett hvor siktede over Facebook og Skype har utgitt seg for å være ei jente på 15 år. Ved hjelp av den falske profilen har han lurt de fornærmede til å sende bilder og videoer. Siktelsen omfatter også fysiske seksuelle overgrep mot åtte fornærmede.

Den siktede 22-åringen har vært i totalt åtte avhørt, og erkjenner straffeskyld for de fleste postene i siktelsene. Siktede har vært varetektsfengslet siden pågripelsen i mars, og fengslingen er blitt forlenget til 11. januar 2017. Det er forhåndsberammet hovedforhandling ved Nord-Troms tingrett fra 6. februar 2017, og det er foreløpig satt av seks uker til saken.