Meteorologen: "Helt ærlig ser det vått og fælt ut"

Publisert 05.12.2016 av Julie Arntsen.

Det vil komme en god del nedbør i form av snø og regn i løpet av uka. Det roligste været får vi til helga.

VÅTT:
Det er ventet mye nedbør i Nordland de kommende dagene.

Meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø, Håvard Larsen, forteller at vi har en våt uke i vente. Nedbøret vil komme som både regn og snø.

- Idag vil det være nordlig vind, opp i stiv kuling på morgenen. Vinden vil minke utover dagen. Da vil også gradene gå ned litt, fra en to-tre pluss til rundt null grader på kvelden. Det vil være byger i lufta, som går fra sludd over til mer tørr snø utover ettermiddagen, sier Larsen.

Vinterværet vi får på mandag vil vi også merke på tirsdag. Tirsdagen starter som mandagen avslutter, med snø og litt vind. Vinden skal øke fra sørvest utover ettermiddagen, og øke til stiv kuling.

- Selv om vi får litt vintervær på morgenkvisten på tirsdag, vil det være et betydelig værskifte utover ettermiddagen. Da vil vi gå fra null grader til mellom fire-seks plussgrader. Det vil også komme mer nedbør. Helt ærlig ser det vått og fælt ut, forteller Larsen.

Onsdag og torsdag ser våt og mild ut. Det blir å komme ganske mye nedbør som regn, og temperaturene vil ligge mellom tre og fem grader. Fredag vil bli mer variert.

- Fredag vil nedbør kunne komme som snø, og det blir en liten endring på gradestokken. Resten av helga vil være ganske stabil. Temperaturen vil ligge på null grader, så det som kommer av nedbør vil kunne veksle mellom snø og regn. Det vil være litt vind, men mer rolig enn resten av uka, sier Larsen.

Mye vind og masse nedbør i form av snø oppe i høyden fører til betydelig snøskredfare i Salten, melder yr.no på sine nettsider