Fraværet har gått ned med 39 prosent

Publisert 05.12.2016 av Håkon Wikan.

Etter fraværsregelen ble innført har fraværet synket betraktelig.

SKOLEELEVER
Flere skoleelever møter opp til timene enn før. Personene på bildet har ingen direkte tilknytning til innholdet i artikkelen.

Etter at fraværsregelen ble innført i august, har timefraværet gått ned med hele 104 050 timer. Dette melder Nordland fylkeskommune på sine nettsider.

Les om fraværsregelen her: Fraværet stuper med ny regel.

Du får en helhet i undervisningen
Hild-Marit Olsen, fylkesråd for utdanning (Ap) sier hun ser klare fordeler med det.

– Fraværet har gått ned fra 7 prosent til 4,2 prosent om vi måler alle skoletimene i Nordland i denne perioden sammenlignet med i fjor. I seg selv er dette bra. Men vi vil evaluere, og se om det er uheldige effekter som ikke kommer fram umiddelbart. Vi skal ta vare på alle elevene våre, også de som står i fare for ikke å få bestått. Men disse trenger uansett andre tiltak. Fraværsregelen ser ut til å få elevene til å møte på skolen. Det er i seg selv det beste utgangspunktet for læring og gjennomføring, sier Olsen.

Hild-Marit Olsen:
- Vi ser bare klare fordeler med dette, sier hun.

Tall fra andre skoler i Salten
Bodin videregående skole har hatt en nedgang i fraværet på 46 prosent og 11 796 timer sammenlignet med samme periode i fjor. På Bodø videregående skole er nedgangen 42 prosent og 16 142 timer.

På Fauske videregående skole er tallet 54 prosent og 7 046 timer, mens Knut Hamsun videregående skole i Hamarøy har 40 prosent færre fraværstimer og en nedgang på 1769 timer.

Meløy videregående skole kan vise til 31 prosent nedgang i antall fraværstimer med 3005 timer, mens Saltdal videregående skole har 13 prosent nedgang med 116 fraværstimer.