Her kan du bare glemme å betale med kontanter

Publisert 05.12.2016 av Endre O. Olsen. Endret 05.12.2016.

Den gamle betalingsmåten blir erstattet av appen, som skal sørge for effektivisering og bedre sikkerhet. 

SLUTT PÅ KONTANTER:
Fra 05.12.2016 kan du ikke lenger betale med kontant på bussene i Bodø.

Dersom du har planer om å betale med kontanter på bussen, kan du bare glemme dette. Nordland Fylkeskommune har bestemt at bussene ikke godtar kontanter fra passasjerer etter 05.12.2016.

-Kontantfrie busser har vi ønsket lenge. Vi er glad for at det nå er blitt en realitet, sier driftsdirektør i SB Nordlandsbuss, Roger Stensen.

Mer effektivt
Han forteller videre at han ikke har hørt noe fra bussjåførene om at passasjerer har prøvd å betale med kontant i løpet av morgentimene mandag. Han mener den nye betalingsmåten er blitt godt formidlet og at de nye metodene skal sørge for effektivisering.

-Jeg håper folk skjønner fordelen ved å bruke de moderne metodene. Da får de optimale priser og en rask betjening i bussene. Vi ser jo bare frem til at resten av Nordland skal bli kontantfri, forteller Stensen videre.

Kontanter er risikabelt
Det er også med hensyn til risiko at fylkeskommunen velger å forby kontanter fra nå av.

-Kontanter på bussen er noe næringen har ønsket bort fordi det utsetter bussjåføren for risiko. I tillegg bruker de mye tid når de skal gjøre opp i kassen senere, avslutter Stensen.

Lettvint
Megan Doxford er en av dem som mener tiltaket gjør ting lettere for de fleste.

-Det er et stort steg videre. Jeg ser ikke folk bruke kontanter noen steder lenger. Å ha en telefon som du kan bruke til å betale med, er veldig lettvint, sier hun.

Hun sier det er lenge siden sist hun brukte kontanter på bussen.

- Før jeg fikk appen brukte jeg busskort, men nå bruker jeg appen hele tiden, forteller Doxford videre. 

Burde ikke gjelde alle
Hun er likevel ikke helt enig i at det burde bli kontantfritt for absolutt alle.

- Da tenker jeg spesielt på den eldre generasjonen som gjerne ikke har kort eller appen på telefonen, avslutter Doxford.