Himmel på jord

Publisert 06.12.2016 av Julie Arntsen.

Kurt Nilsen sang som en engel da han startet juleturneen sin i Stormen Konserthus mandag kveld.

Engel i Stormen:
Kurt Nilsen har uten tvil en av Norges beste stemmer.

Mandag kveld var Kurt Nilsen tilbake i Bodø. Konserten hadde dratt fult hus til Storsalen i Stormen, som tydelig viser at nordlendingene trenger sin Kurt før jul. Selv om været rev godt rundt ørene med både snø og vind ute, var stemmingen inne noe helt annet. Inne var Storsalen fylt med glede, nærhet og varme.

Den folkekjære artisten balanserer nydelig mellom feststemte julelåter og rolige toner. Når Kurt framførte ”Himmel på jord” følte jeg virkelig at himmelen var kommet ned, og at en engel sto foran meg å sang. Like etter begynte han plutselig på ”Winter Wonderland”. Den satt som et skudd. Flere hoder i salen nikket i takt med musikken, og man kunne kjenne det rykke i rockefoten. Selv om tekstene er lånt fra andre artister og låtskrivere, fremførte Kurt dem med slik innlevelse at man kunne trodd det var hans egne låter. I tillegg når bandet er så fantastisk og samspilt, blir hele opplevelsen magisk.

Siden Kurt Nilsen sin første juleturne i 2010, har det vært utsolgte konserthus over hele landet, og det er ingen unntak i år. Kurt har med seg noen prakteksemplarer av noen musikere, og dette er med på å skape den magiske julestemningen de fleste er der for å få. Repertoaret for konserten er hentet fra albumet ”Have Yourself A Merry Little Chistmas”, og Kurt velger å holde tradisjonen, og synger de sangene han hadde på lista i fjor. Det er derfor en gledelig overraskelse å få høre premieren på en låt fra albumet han ikke har framført tidligere, ”Auld lang syne”. Den sangen, som alle andre, blir framført med perfeksjon og følelse.

Lagde julestemning:
Lagde julestemning:
Det er ingen som dro fra Stormen uten julestemning mandag kveld.

Det er ingen tvil om at Kurt Nilsen har det som trengs for å synge live, og litt til. Han strålte som tusen julelys der han sto og ga publikum det de var kommet for, julestemning og englerøst. Avslutningen med allsang av ”Deilig er jorden”, gjorde meg nesten nyforelsket igjen, og vitnet om at jula er nær. Det var en konsert uten sidestykke, og for dem som ikke hadde julestemning fra før, har uten tvil fått det, hvis de ikke er en form for Grinchen.