Nå står OBS-varslene i kø!

Publisert 06.12.2016 av Håkon Wikan. Endret 06.12.2016.

Flomvarsel: Været slår om. Det blir sterk vind og mye regn det kommende døgnet.

obs-varsel
Det er ventet sterk vind, flom og vanskelige kjøreforhold i Nordland.

Oppdatert: Tirsdag ettermiddag er det kommet ytterligere ett obs-varsel for Nordland. Denne gangen melder meteorologene om flom, gult nivå.

Fra før hadde Meteorologisk institutt gått ut med obsvarsel på grunn av sterk vind og vanskelige kjøreforhold.

Mye nedbør
Fra tirsdag ettermiddag og frem til onsdag morgen ventes stedvis vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind, nedbør som snø og etter hvert regn og temperaturstigning til varmegrader.

Dette melder Yr.no.

Tirsdag formiddag vil det bli liten kuling, 11 meter per sekund fra vest-sørvest og 0,2 – 0,4 mm nedbør. Det vil på ettermiddagen utvikle seg til stiv kuling og 2,9 – 7,4 mm nedbør.

Avtar onsdag
Statsmeteorolog Gunnar Livik ved Meteorologisk institutt i Bergen sier at det vil bli vanskelige kjøreforhold

- Det verste været vil komme fra ettermiddagen, men det vil avta til i morgen, sier Livik.