Gir studenter nye biler til lav pris

Publisert 06.12.2016 av Kai J. Kristoffersen. Endret 09.12.2016.

Bilforretning i Bodø har skapt et tilbud for studenter som er skeptisk til bruktbilkjøp.

Var student selv:
Kai Torrissen var selv student i Bodø for noen år siden, og vil gi studenter muligheten til å kjenne på nybil-følelsen.

Studenter har som kjent ikke en bunnsolid økonomi, og det å eie bil er det ikke alle som har mulighet til. Dette vet Kai Torrissen alt om, og i sommer bestemte Toyota Nordvik seg for å forsøke noe nytt. Nå kan studenter få kjenne på nybilfølelsen uten å måtte ut med flere hundretusen av egen lomme.

- Ideen kom før sommeren, fordi jeg selv vet at det kan være krevende å pendle lange avstander til universitetet. Vi har lyst til å bygge relasjoner til yngre mennesker, så vi kom på et tilbud som gjør det mulig for studenter å kjøre rundt i helt nye biler.

Må være overkommelig
Torrissen forklarer at prisen måtte være overkommelig om dette skulle være gjennomførbart. Velkomsten var en viktig samarbeidspartner innledningsvis, for å få ut budskapet under fadderperioden.

- Vi hadde lyst til å både få ut budskapet om vår egen bedrift, samt gjøre folk oppmerksom på at å leie nybil kan være like bra som å eie bruktbil. Jeg har selv to privatleide biler, og er meget fornøyd.

Men hva er forskjellen på leasing og dette studenttilbudet?
- Leasing innebærer at en bank kjøper en bil fra en forhandler og leier den til en person over lengre tid. Med vårt studenttilbud kan studenter leie biler for ett år om gangen med seks måneders oppsigelsestid. Hos oss får du forsikring, årsavgift, vinter- og sommerdekk, og andre normale utgifter med i prisen.

Flere har slått til
På spørsmål om hvor mange studenter som har tatt seg bruk av tilbudet, svarer Torrissen at det ligger på 6-7 studenter. Han forklarer at de har vært litt nøktern frem til nå på markedsføring av tilbudet, men at det skal ta seg opp etter nyttår.

- Vi skal kjøre på etter nyttår, etter å ha sett på hva som funker og ikke funker dette halvåret. Hvis man vil ha bil til starten av vårsemesteret 2017, bør man legge inn bestilling nå i desember.

- Et godt tilbud
Velkomsten er et tilbud på Nord universitet for å hjelpe nye studenter å finne seg tilrette i Bodø. Leder for Velkomsten, Kristine Solli, har mye positivt å si om både samarbeidet og studenttilbudet.

Positivt for studenter:
Kristine Solli, leder for Velkomsten i Bodø, syns tilbudet er veldig bra for studenter som trenger bil i hverdagen.

- Vi tok kontakt med dem i sommer for å spørre om de ønsket å bidra til at Velkomsten ble enda bedre i år. På samme tidspunkt holdt de på å utarbeide et studentbiltilbud. Vi var så heldig å få låne to biler av dem i august slik at vi fikk hentet studenter, og det kuttet også betydelige kostnader for Velkomsten.

- Jeg synes tilbudet deres om studentbil er helt fantastisk. Det gir studentene mulighet til å ha en bil i studietiden, uten å måtte blakke seg helt. Selv har jeg fått kjent på følelsen av hvor dyr en bil virkelig kan være, når jeg plutselig fikk regning på både 10.000 og 20.000 fra verksteder for å bytte ut slitedeler.

Fant tilbudet på Facebook
Cecilie Bjerke Didriksen går økonomi og ledelse ved Nord universitet, og er en av flere som har leid seg bil for studentpris

- I utgangspunktet hadde jeg sett på mulighetene for bruktbil, men det kan fort bli veldig dyrt med forsikring og andre uforutsette utgifter. Det er deilig å å slippe å ta buss hele tiden, både når jeg skal til universitetet og når jeg skal hjem fra jobb. Jeg vil anbefale studentbil til alle studenter. Det er rett og slett en super deal!