Velger sol og varme framfor stress og kulde i jula

Publisert 06.12.2016 av Michael R. Jensen.

Det blir stadig vanligere at nordmenn ferierer i utlandet, også når det kommer til høytider. Det er erfaringer Marianne Skindlo i reisebyrået G Travel Getaway Bodø deler.

Stress ned i julen:
Flere fra Bodø velger å feire julen i utlandet, for å komme seg unna julestresset.

- Interessen har alltid vært der. De som først drar, reiser ofte bort i juletiden flere år på rad. Årsaken til det er å slippe unna stress og mas før jul, forteller Skindlo i reisebyrået G Travel.

Sol og varme
Julestress er hovedårsaken til at flere velger å feire jul utenlands, men sol og varme er også en av faktorene.

- Flere velger å reise utenlands i desember for å få litt sol og varme, og for å se lyset igjen nå i mørketiden. En annen faktor er at man slipper å ta ut alt i feriedager, sier Marianne Skindlo.

Hun tilføyer:

Jul i utlandet:
Jul i utlandet:
Marianne Skindlo i reisebyrået G Travel Getaway Bodø trekker frem at flere bodøværinger, velger å feire julen utenlands.

- Jeg har prøvd det selv noen ganger. Det er fantastisk å bare pakke kofferten før jul, og dra avgårde fra alt stress og jag, og nyte fridager i ro og fred med masse flotte opplevelser.

Gran Canaria
Marianne Skindlo i reisebyrået anbefaler og trekker frem Gran Canaria som det mest populære reisemålet i desember.

- Mange reiser til Gran Canaria fra Bodø, fordi det går direkte og er rimelig kort reisetid. Men flere og flere reiser til Asia og USA, eller Karibia. Det er lengre, men været er mer stabilt enn på Kanariøyene, forteller Skindlo.

- Hvordan er prisene fra Bodø til de ulike reisemålene i desember?

- Prisene er litt høyere i julen enn ellers, men det kommer an på om det er en eller to uker, standard på hotell og beliggenhet, så det er umulig å gi en helt konkret pris på det, sier hun.

Hvis du har planer om å feire julen på Gran Canaria, bør du være rask, for det gjenstår få ledige seter på direkteflygningene fra Bodø til Gran Canaria.

Reisevant
Bodøfolk er blitt mer og mer reisevant, og ønsker seg til stadig flere reisemål.

- Våre kunder blir mer reisevant, og ønsker seg ofte lengre og mer innholdsrike reiser. Mange flere enn før reiser på opplevelsesturer både i Europa og ellers i verden. Flere velger cruise i alle farvann, der man får oppleve flere reisemål på ferien, forteller Skindlo i G Travel Bodø.

Kundene velger fortsatt tradisjonsrike badeferier, men ønsker ofte noe mer i tillegg.

- Av dem som velger sol og bad, er det flere nå enn før som vil kombinere sol og bad med for eksempel en rundreise, forklarer Marianne Skindlo.

Langtidsreisende
Marianne Skindlo i G Travel Getaway Bodø trekker frem, at stadig flere kunder velger å reise bort i flere måneder av gangen.

- Mange velger og å være borte fra en måned til et halvt år, for å slippe vinteren. Spesielt de som er gått av med pensjon. Det gjelder også mange av de som har pappaperm, som velger å bruke over en måned på å reise til varme og eksotiske strøk i denne perioden, forteller hun.

Noen konkrete tall på hvor mange som velger å feire jul utenlands har hun ikke.

- Nei, dessverre. Vi selger til alle operatører, så noe samlet tall sitter ikke vi på. Det virker som at trenden er vedvarende og at mange ønsker å slippe unna julestresset her hjemme, sier Marianne Skindlo i G Travel Getaway Bodø.