- Klar for nye utfordringer

Publisert 29.03.2017 av Oliver W. Rønning, Ruben S. Nielsen.

Danske Alex Berthelsen flyttet over 7.000 kilometer da han skulle starte i jobben på Norcem. Nå har dansken sagt opp denne jobben også, og er klar for nye utfordringer.

DANSKE I TYSFJORD:
Alex Berthelsen flyttet fra Shanghai til Kjøpsvik.

KJØPSVIK:  Alex flyttet fra Shanghai til Kjøpsvik for å arbeide som vedlikeholdssjef på Norcem. Den 1.februar sa han opp jobben og har en spennende fremtid i møte.
-Jeg arbeidet egentlig i Kina, men var hjemme på ferie i Danmark. Der møtte jeg en av mine gode venner, som er headhunter, og hun spurte om jeg kunne tenke meg å flytte til Nord-Norge. Da sa jeg "Nei! Hvem f*en vil flytte til Nord-Norge?". Hun sa at det var veldig stille og rolig der, og på det tidspunktet bodde jeg  i Shanghai, hvor det bor cirka 25 millioner mennesker. Da spurte hun om jeg ville være med opp for å se stedet, og det sa jeg ja til. Etter to timer her oppe hadde vi skrevet kontrakt, og plutselig bodde jeg blant i underkant av 1.000 mennesker.

Liker å reise
Berthelsen bodde fire år i Shanghai, og har nå bodd tre år i Kjøpsvik.
- Jeg sa opp jobben i Kjøpsvik fordi jeg liker utfordringer. Nå er det på tide å dra videre, sier han.

-Jeg liker å reise, og reiser ofte til Østen. Og så har jeg en sønn hjemme i Danmark som blir 18 år. Da må vi feire og reise litt.

Føler seg hjemme
Alex aner ikke hvor han ender opp. Det kan bli alt fra Ballangen til London.
-Jeg ønsker ikke å flytte tilbake til Danmark, fordi systemet er for dårlig for oss som har bodd utenfor de danske grensene. Jeg vil heller bo i Tysfjord enn Danmark, sier han.
Han svarer at han trives i Tysfjord, men at han også trives i Kina, Danmark og Polen, og at han føler seg hjemme der hvor folk er.

DSC_0010
FØLER SEG HJEMME:

Alex Berthelsen føler seg hjemme i Tysfjord, og spesielt når de serverer søndagsmiddag på kroa.

Savner bare dansk øl
Alex forteller at det er lite han savner fra Danmark.
-Bare dansk øl og Gammel Dansk, ler han. Han sier at han ikke bruker å fokusere på hva han savner, men at han heller velger å tenke på hva de har å tilby. Berthelsen er godt fornøyd med aktivitetsnivået i den lille bygda, og han er selv aktiv når Norcem arrangerer badmintontrening i Stetindhallen. 

Glad i et eventyr
Alex er glad i utfordringer, og er nå på jakt etter en ny jobb.
-Jeg har vært på to intervjuer til samme jobb i Stockholm, sier han. Under det første intervjuet var det en grov gjennomgang av jobben, mens andre gangen han var der var det masser av tester og utdypning av hva jobben ville gå ut på, samt et møte med toppledelsen. sier han. 

Nå står de igjen med tre kandidater til jobben som maintenance manager, sjef for en stor avdeling med 60 ansatte. Alex, i tillegg til to svensker. Berthelsen har også vært en tur i London i søken etter en ny jobb. 
-Det ser ut som om ferien min kanskje snart er over, ler Berthelsen.