Fra lærer til journalist

Publisert 29.03.2017 av Synne Dyrhaug.

Anne Mette Meidelsen sluttet i jobben som lærer og tok utfordringen på strak arm da avisa Framtia ringte. Etter 20 år i læreryrket var det nok, hun var klar for å prøve noe nytt. 

SAVNER IKKE LÆRERYRKET:
Anne Mette Meidelsen jobbet i over 20 år som lærer på Glomfjord skole.

Anne Mette (44) kom til Meløy fra nabokommunen Gildeskål, fikk jobb og bosatte seg. Etter 20 år i læreryrket i Glomfjord kom spørsmålet. Har du ikke lyst til å bli journalist, å jobbe for oss? 

Spørsmålet kom fra Framtia sin redaktør Edmund Ulsnes. Hun hadde skrevet noen tekster å lekt litt med ideen, men aldri tenkt tanken på å gjøre det til virkelighet. 

-Å skrive har alltid vært noe jeg har likt godt, når jeg jobbet som lærer drev jeg også å jobbet med noen tekster som jeg solgte inn til både Meløy avisa og Framtia, men da hadde jeg ingen erfaring på det planet, så jeg kunne sitte lenge med en tekst for å gjøre den helt perfekt. Dette er ikke mulig som journalist, her må man jobbe på å få saken ut i verden, sier Anne Mette. 

Det som er unikt med Meløy er at de har to lokalaviser. Dette er ganske uvanlig på en så liten plass. Anne Mette legger ikke skjul på at dette kan skape vanskeligheter, men de prøver å ikke skrive alle de samme sakene og heller samarbeide enn å være "fiender". 

I tillegg til å være journalist, er Anne Mette et aktivt medlem i kommunen sitt kor Mesdames. 1.April har de forestilling på musikalen som de har valgt å kalle "helt dyrisk" i Glomfjord kulturhus.