En nytenkende kirkeverge

Publisert 29.03.2017 av Kristin S. Isaksen.

Terje Skogvoll er en fauskemann med mange meritter og lang CV. I dag jobber han som kirkeverge i Fauske kommune, etter et langt og fargerikt yrkesliv.

KIRKEVERGE TERJE SKOGVOLL:
Her sitter kirkeverge Terje Skogvoll på sitt kontor, som tilhører fauske menighet.

Med en god variert CV som er lengre enn hos de fleste, har Terje som opprinnelig er sosionom, jobbet som dørvakt, eiendomsmegler, lastebilsjåfør og drevet klesbutikk. For og nevne noen. I en årrekke har fauskemannen møtt folk i alle settinger og på alle slags arenaer. Nå er han kirkeverge.

Men hvorfor akkurat denne jobben?
For seks år siden ble Terje valgt inn i menighetsrådet, og siden flere fellesråd. Blant dem, de som skulle lyse ut stillingen som kirkeverge. En jobb han endte opp med å søke på, - og fikk.

Drivkraften hos Terje er kjærligheten, og han mener den er noe av det viktigste vi har. Dette går også hand i hand med det åndelige, mener han.

- Da jeg startet i jobben som kirkeverge i Fauske for omlag tre år siden, var det flere som ble overrasket. Inkludert meg seg, men det var en jobb jeg ønsket og som jeg nå trives godt i.

Skogvoll presiserer hvordan dette med kjærligheten skal være det viktigste, i en verden som ellers er brutal. Han lar seg facinere av religion og er selv veldig opptatt av hvordan mennesket, kjærligheten og det åndelige flettes sammen.

Men Terje har mange meninger om hvordan kristendommen står i det norske samfunnet i dag. Han reagerer på at kirken mest blir brukt av eldre. Dette mener han ligger til bakgrunn for det utdaterte og uforståelige språket som blir brukt. -Kirken skal være en plass for alle. Visjonen min er å kunne dra kirken mer inn i samtiden.

Hvordan trives da kirken med Terje? Han mener selv at han kanskje kan oppfattes som vel nytenkende for mange i menigheten, men at dette også har blitt akseptert.

Gode tilbud

Vi snakker litt med Terje om hvilke tilbud kirken i Fauske har, da han forteller oss om konseptet "Byggeklossen". Dette er et tilbud for foreldre med småbarn, hvor de kan møtes hver tirsdag mellom 11.00 til 13.00 for en uformell, koselig stund. Dette er med å bygge nettverk og er et fint tilbud for spesiellt de som er hjemme med små barn. Et tilbud som Terje forteller har blitt svært populært.
- Helsestasjonen føles fort litt overvåkende, og da er det fint med et mer uformelt tilbud, forteller han.