En rektor som bryr seg om lokalsamfunnet

Publisert 31.03.2017 av Marcus V. Johnsen, Adrian Skaar.

Line Elisabeth Mortensen er rektor på Reipå skole. Før dette skoleåret tok de i mot 71 nye elever fra Spildra skole. Det er ingen tvil om at det skaper en liten utfordring, men det tenker ikke rektoren på.

FORNØYD REKTOR:
Line Elisabeth Mortensen trives som rektor på Reipå skole.

Før dette skoleåret gikk det 67 elever på Reipå skole. Så ble Spildra skole lagt under oppussing. Det betydde at 71 elever trengte en ny skole å gå på. Da ble de sendt til Reipå skole. Mortensen forteller at å få inn nye elever ikke bare er enkelt.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det er en utfordring. Skolen vår er ikke så stor fra før av, så å få 71 nye elever kunne by på vanskelige situasjoner. Likevel har det gått bra, og det har vært spennende med disse nye elevene.

Mortensen har vært i jobben som rektor i ett og et halvt år. Tidligere jobbet hun som lærer på Ørnes i 8 år. Før det bodde hun 9 år i Bodø da hun tok lærerutdanning. Dette skoleåret derimot har hun ikke undervist så langt, og heller hatt en mer administrerende rolle.

De siste årene har hun bodd på Reipå og hun trives godt. Hun forteller videre at samfunnet på Reipå er avhengige av dugnadsvillige mennesker.

- Vi er avhengige av at folk bidrar på dugnad og vi er såpass heldig at alle som bor her er flinke og deltar på dugnadsarbeid. Vi har en fotballhall og en ridehall som er bygget opp på dugnad, og det viser bare hvor flinke folk er her på Reipå.

EN FOR ALLE, ALLE FOR EN

På Reipå står alle sammen for at samfunnet skal funger best mulig

Nå ligger alt fokus på å fullføre slutten av skoleåret like bra som det har gått til nå.