Opprettholder ro og orden på Røst

Publisert 29.03.2017 av Håkon Fossen.

Arnt Fuglaas er politioverbetjent (POB) og opprettholder ro og orden på Røst.

FORTSATT AKTIV:
POB Arnt Fuglaas er pensjonist, men jobber fortsatt. Med seg i hverdagen har han Norges eldste politibil som er i drift.

Arnt Fuglaas har jobbet på Røst siden 2013. Før det jobbet han ved Meløy Lensmannskontor, hvor han har blant annet jobbet som lensmann. Han flyttet til Nord-Norge og Meløy i 1984, etter å ha jobbet i Oslo i starten av sin politikarriere.

Han ønsket å etablere seg og kjøpe hus, men det var dyrt i Oslo da, mye på grunn av Jappetiden i Norge.

- Dermed valgte jeg å søke meg til Nord-Norge for å se hvordan boligmarkedet utviklet seg i Oslo, også endte jeg opp i Meløy, forklarer han.

Selv om planen var at dette kun var midlertidig trivdes han så bra at han ble værende ved Meløy lensmannskontor i nesten 30 år før han søkte seg til Røst.

Politi Røst
TRIVSEL:

Arnt Fuglaas trives godt i Nord-Norge etter å ha flyttet fra Oslo under Jappetiden

Bakgrunnen for valget om å søke seg bort fra Meløy og til Røst var at han kunne pensjonere seg tidligere. Et rekrutteringstiltak som er innført for å gjøre Røst og lignende steder mer attraktive, er at det er lavere pensjonistalder fordi som jobber der.

-Mye av jobben jeg gjør her på Røst er forebyggende arbeid, sier Fuglaas.

Det er lav kriminalitet på øya, men det er allikevel en hendelse som skiller seg litt ut:
- Det var noen som hadde forsøkt å stjele en bil, men det var en lite gjennomtenkt tyveriforsøk. Røst har 11 kilometer med vei og man er avhengig av ferge for å komme seg til Bodø med bil, ler han.

- Da er det mer vanlig med svindel og svindelforsøk via internett, forteller han.

Selv om han nå jobber på Røst, er han bosatt på Meløy og pendler når det passer.

- Jeg er veldig glad i friluftsliv og natur, og dermed føler jeg at steder som Meløy og Røst passer meg perfekt, slutter han.