Reiser til Røst for å fiske

Publisert 31.03.2017 av Karoline Ulvnes. Endret 31.03.2017.

Stadig flere velger å reise til Røst for å bli med på Lofotfisket. De fleste velger å bo i båtene sine – opptil flere måneder om gangen. 

ERFAREN FISKER:
Stig Hansen har jobbet innen fiskeindustrien hele livet. Foto: Vilde Haugland

 - Jeg synes ikke det er noe problem å være så lenge hjemmefra, sier Stig Bertil Hansen (56). Frøyværingen forteller at han kan være på Røst lenge om gangen – mens han bor på båten sin.

Hansen forteller at han har en middels stor båt med både toalett og kjøkken, men dusjen må tas på land. Det eneste han savner på båten er det sosiale samværet, som heller ikke er noe problem på Røst. I og med at det er mange fiskere her under vinter/vår-sesongen, og flere av fiskerne møtes hver kveld for å spise middag sammen. I tillegg er det flere lokale puber åpne på kveldstid som gir rom for skravling og sosialisering.

DSC02271
Fiskernes hjem:

Her ligger flere av båtene til kai under Lofotfisket. Foto: Vilde Haugland

En av grunnene til at Stig trives såpass godt som fisker på Røst er gjestfriheten.

- Folk er jo veldig trivelige. Både ungdommene og de voksne er veldig inkluderende, og man føler seg veldig hjemme selv om man er tilreisende, forteller Hansen.

Røst har rundt 500 fastboende, og en alle kjenner alle-kultur.. Selv om det er et lite øysamfunn tar de imot gjester med åpne armer – og synes det er positivt at øya blir brukt.