En dame med flere jern i ilden

Publisert 31.03.2017 av Kristin S. Isaksen.

Eleonor Korneliussen er opprinnelig svensk, men har nå slått seg til ro i Fauske kommune sammen med familien sin. Ved siden av jobben som bibliotekar driver hun en bedrift, litt utenom det vanlige.

VELVILLIG:
Eleonor Korneliussen stiller mer enn gjerne til intervju.

Eleonor jobber som bibliotekar på Fauske bibliotek. Hun er en energisk og sprudlende dame med mange jern i ilden. Eleonor flyttet til Fauske for litt over ti år siden, og kan fortelle oss om et boligmarked det var vanskelig å komme inn i, men ellers et imøtekommende samfunn. Hun har igjennom de ti årene prøvd seg i flere jobber, men har nå funnet roen som bibliotekar og med et enkeltmannsforetak, litt utenom det vanlige.

En miljøbevist bedrift
Ved siden av jobben sin som bibliotekar har Eleonor et enkeltmannsforetak hvor hun selger såper, vaskemidler og urter. Alter hjemmelagd og miljøvennlig.
Hun har bestandig likt å lage slike produkter selv, og etter å ha lest seg opp om bruk av lut og bievoks, så hun en mulighet for å få solgt produktene sine.

Eleonor kan fortelle at de med hudproblemer som eksem, har funnet mye hjelp i produktene hennes.

- Jeg har selv ingen hudproblemer, men for meg handler det mer om prinsipper. Jeg ønsker produkter som er både miljø- og menneskevennlige, forteller hun.

Men at produktene hennes hjelper folk gir mer motivasjon legger hun ikke skjul på. Ikke bare er det såper og vaskemidler, det har med tiden også blitt produkter som er produsert av bivoks.

- Mulighetene for å kjøpe inn ren og fersk bivoks er ikke mange, så da ble jeg nødt til å kjøpe bier slik at jeg kan produsere voksen selv.

For listen av ting Eleonor lager selv er lang. Alle med et mål om å unngå kjemikalier og kunstige tilsetninger. Med hjelp fra broren har hun nå en nettside hvor man kan kjøpe produktene hun har lagd.

Godt marked
Eleonor mener at slike produkter er mer inn i tiden, og at markedet er godt. Det er nå litt over to år siden hun startet opp bedriften, og folk på Fauske legger mer enn gjerne inn bestillinger så snart de treffer på henne.

-"Åh, der er du! Jeg har ventet på deg!" sier folk når jeg møter på dem. Da svarer jeg bare at jeg er fullt tilgjengelig for bestillinger på både Facebook, mail og telefon, ler hun.

Skjermbilde 2017-03-29 kl. 15.59.42
GRØNN LIVSLYST:

Eleonor Korneliussen her med boka "Grønn livslyst i Nordland" hvor hun er en av flere som er skrevet om.

Innspill til bok
Boka "Grønn livslyst i Nordland" er ei bok som handler om å leve bærekraftig og miljøvennlig, og hvor mennesker som har en slik levestil og bedrifter kan fortelle sine historier. Da prosjektet ble lansert som en Facebook-side, og Eleonor viste stor interesse, ble hun til slutt kontaktet og spurt om hun selv kunne tenke seg å stille opp i boka. Dette takket hun ja til. Nå er prosjektet blitt til bok.