En engasjert politimann

Publisert 31.03.2017 av Didrik H. Kvinnsland.

Ronny Borge er både politimann og politiker i Fauske kommune. 

ENGASJERT:
Med jobben som politioverbetjent og sin politiske rolle i kommunen er Ronny Borge en engasjert mann.

Politioverbetjent Ronny Borge er født og oppvokst i Sulitjelma i Fauske kommune. Han er en aktiv mann i kommunen.  Siden 1993 har han jobbet som politimann, og er i tillegg engasjert i lokalpolitikken. Borge sitter i kommunestyret og formannskapet i kommunen, og var varaordfører i perioden 2011-2015. 
- En typisk hverdag på jobb for meg er at jeg alltid legger en plan for dagen som kommer. Når jeg kommer hjem, konkluderer jeg med at i  de fleste tilfeller ble det ikke helt som jeg hadde planlagt. Når jeg kommer på jobb dagen etter, har det skjedd ting på ettermiddagen og natten som vi må gripe tak i, sier Borge.

Han er glad for at han hadde noen år på baken før han engasjerte seg politisk.
- Du skal være ganske tøff for å takle det som kommer i politikken. I det politiske arbeidet blir man lettere kritisert, enn i jobben som politimann. Jeg er glad jeg var voksen da jeg gikk inn i politikken, sier han.
- Det er mange politifolk som er politisk aktive, noe som passer godt med den  samfunnsrollen man har som politi. Gjennom politiarbeidet opplever jeg både gleder og sorg, og får et godt innblikk i hvordan folk har det. Jobberfaringen fra politiet er bra å ta meg seg inn i det politiske arbeidet,  avslutter Ronny Borge.