Skrekkfilmen som har det meste

Publisert 11.09.2017 av Marcus V. Johnsen. Endret 11.09.2017.

En herlig blanding av skrekk og humor.

SKREKKFILM:
Dette er vennegjengen som prøver å finne ut av alle forsvinningene.
terningkast_5_large
 

Dette er årets andre filmatisering av en Stephen King-roman, og det kan med trygghet sies at dette er den beste. Det som gjør at filmen funker så bra er at de har gått tilbake til at en skrekkfilm både kan være morsom, og spennende på samme tid. 

Den morderiske klovnen Pennywise er en av grunnene til at filmens spenningsnivå holdes høyt oppe gjennom hele filmen. Klovnen som er spilt av Bill Skarsgård, mestrer det å være en fryktinngytende klovn, samtidig som han ikke faller i fellen for å være klisjeaktig.

Et mysterium 
Filmens handling foregår i den lille byen Derry i USA, hvor vi treffer en vennegjeng som tilbringer sommerferien sammen. De blir ofte mobbet av noen eldre gutter, og vennegjengen har det heller ikke bra hjemme. 

Samtidig skjer det flere forsvinninger fra byen, og året før forsvant lillebroren til Bill (Jaeden Lieberher). Bill har pønsket ut flere teorier for hvor lillebroren kan ha forsvunnet, og han får med seg vennene sine på leting. Allerede da vet vi som publikum, at det er den skumle klovnen Pennywise som står bak det hele. 

Regissøren treffer midt i blinken
Regissør Andy Muschietti har vært ekstremt god når det kommer til castingen. Alle rollene i filmen utfyller hverandre. Det er syv forskjellige individer i vennegjengen, og det kommer godt frem i filmen. Hele filmen baseres på at de ulike rollene har en frykt for forskjellige ting, og denne frykten utnyttes av Pennywise. 

Følelser spiller en viktig rolle
Inni all denne miksen av skrekk og spenning er det også rom for følelser. Man føler med Bill når lillebroren hans forsvinner, og det er en sårbarhet som man kan ta og føle på gjennom hele filmen. Spesielt forholdet mellom Bill (Jaeden Lieberher), Ben (Jeremy Ray Taylor) og Beverly (Sophia Lillis) viser at følelser også har en viktig rolle i filmen. 

Hele filmen er en blanding av redsel, spenning og humor. Det er ikke ofte man som tilskuer klarer å relatere seg og ha medfølelse med de ulike rollene i en skrekkfilm. Det er derimot annerledes i IT. Alt baserer seg på en vennegjeng på syv som opplever forferdelige ting sammen og det er samholdet mellom dem som står i fokus.

En sterk prestasjon av Skarsgård
Det er ingen tvil om at Bill Skarsgård prestasjoner som klovnen Pennywise er den største i filmen. Det er nesten som om han hadde fortjent enda mer scenetid. De gangene han er på lerretet lar man seg fascinere av måten han avleverer replikkene, og han gir deg frysninger helt ned i beina. 

Det kommer mest sannsynlig en oppfølger, og filmen avslutter med "to be continued". Etter denne filmen her  er det bare å glede seg til den neste for alle skrekkfilm-fans der ute.