Burgerengasjement på lite spennende valgkveld

Publisert 13.09.2017 av Catrine Andersen. Endret 31.10.2017.

Hva trekker mest? Gratis mat eller partipolitikk, studentenes mager har stemt. 

VALGVAKE:
Studenter ved Nord Universitet på INTERs valgvake tidlig på valgkvelden.

Mandag var det valgvake på Nord Universitet, og det som skulle bli en spennende kveld, endte med en forutsigbar slutt.  Skolen var fylt opp med politisk interesserte og sultne studenter, som hadde hørt nyheten om gratis burger. Arrangøren for kvelden var Studentforeningen INTER og deres samarbeidspartner Samfunnsviterne. 

INTERs leder Trude Marielle Gjelsten legger stor vekt på at det har vært et tett samarbeid mellom de to organisasjonene og Nord universitet for å få til et bra opplegg for studentene på valgkvelden.
- Hovedmålet vårt har vært å vekke engasjementet hos studentene og holde interessen for det politiske oppe. I tillegg er det også et sosialt samlingspunkt for mange og det er et tilbud vi svært gjerne vil fortsette å gi våre studenter, sier hun. 

Stemningen tidlig på kvelden var lett og leken. Folk vandret rundt med både en og to øl i hånden. Samtalene mellom vennegruppene gikk i løst og fast. Alt fra valget, til morgendagens forelesninger, til hva de skulle ha på burgeren sin. 

Mange av de som møtte opp var fra før politisk interessert, eller hadde sterke meninger om politikk som omhandlet dem. En gruppe med barnevernsstudenter kunne fortelle at de var svært spente foran kveldens valg og ønsket som flertallet på studiet sitt at det skulle bli regjeringsskifte. 

Etter besøk Fra Aps stortingsrepresentant Eirik Sivertsen var det tid for kveldens første prognose og de første 1,2 millioner stemmene var telt. Flertallet av stemmer var til det borgelige og med det ble størsteparten av salen nedstemt. Skuffede studenter tok seg en ekstra tur til baren og holdt fast i håpet om at det fortsatt var stemmer igjen som skulle telles.

Selv om det virket som et jevnt valg i starten av kvelden var det nå ganske klart at de blå kom til å få det endelige flertallet.  

Stadig flere tok turen hjemover etterhvert som natten begynte å falle på, men ikke alle. 

-Jeg skal ikke hjem før valget er over, jeg skal sitte hele kvelden og natta ut. Kunne studenten Bjørn- Åge fortelle. 

Bilder fra mandagens valgvake på Nord Universitet