Revy med blanke ark

Publisert 13.09.2017 av Synnøve H. Svendsen. Endret 13.09.2017.

Etter mange års opphold blir det revy igjen på Nord Universitet! I mars braker det løs, men før den tid er det mye arbeid som må til, og flere folk ønskes. 

REVY PÅ GANG:
Nå kan alle som vil prøve seg som skuespiller eller scenearbeider, melde sin interesse til revysjef Bente Brevik.

For første gang på mange år blir det revy på universitetet. Revysjef og student Bente Brevik ser store muligheter i dette. 

IMG_0793
KLAR FOR START:

Revysjef Bente Brevik gleder seg til å komme i gang med samlingene.

- Da kan vi forme den slik vi vil, og vi står med blanke ark. Her skal vi skrive, komponere, danse og synge. Første møte var mandag, og etter hvert blir det skrivesamling en gang i uka frem til jul. Etter jul blir det møte to ganger i uka og annen hver helg. 14 dager før premiere i mars er det samling hver dag, sier hun.   
Brevik er fra Ørlandet utenfor Trondheim, og har drevet med revy siden hun var 15 år. Barnevernstudenten har også tatt 30 studiepoeng med revyfag på HINT, hvor hun lærte å produsere revy.
- Det var kjemperartig, og jeg lærte mye!  Jeg vil fortsette med revy, og ønsker å stå på scena denne gangen også, forteller Brevik.  

Mange hadde meldt sin interesse for revyen, rundt 60 påmeldte, men bare seks møtte opp på første møte. Brevik tok ikke det så tungt. 
- Nei, det var mange som skrev til meg og sa at de ville komme neste gang. Mulig det var valget som stjal oppmerksomheten? 
- Ellers håper jeg at alle som er interessert i revy vil bli med! Lærere er også velkomne. Man trenger ikke stå på scena, man kan også jobbe bak, eller hjelpe til med å skrive tekstene vi skal bruke, sier hun.  

En av de oppmøtte var student Marit Halvorsen Bekkhus fra Rena, som har bodd i Bodø i et år. Hun er heltent på revy: 

IMG_0799
EN SKUESPILLER-DRØM:

Marit Halvorsen Bekkhus ønsker å få folk til å le og ha det gøy.

- Hvem har vel ikke drømt om å være skuespiller!? Jeg har merket meg at kreativiteten har dabbet av, og jeg vil få den frem igjen, forteller Bekkhus. 
- I tillegg har jeg alltid likt å skrive, og jeg spilte forskjellige instrument som barn, sier hun.