Veddemålet tok av etter en tur på byen: - Vi er blitt syke i hode av å bo i Bodø

Publisert 15.09.2017 av Kristin S. Isaksen, Karoline Ulvnes. Endret 15.09.2017.

Det som startet som et allminnelig veddemål endte til slutt opp med hårfarging og Fauske-tur for Truls Naas.

TIL FAUSKE:
Truls Naas og Andre Eriksen måtte gå til Fauske etter at de kom til kort i et veddemål.

Søndag morgen den 27. august satt Truls Naas seg spent foran TV-skjermen – det var duket for høstens store boksekamp. Både æren og bankkontoen var satt i fare før dagens kamp, da han hadde satset alt på Conor McGregor.

- Jeg har vel til sammen veddet omtrent åtte tusen kroner, en ganske lang gåtur til Fauske og en hårbleikingsrunde hos frisøren om jeg taper, forteller Truls Naas.

Uken i forveien satt to gode kompiser på skolen og pratet om helgas boksekamp, som så ut til å bli en tøff kamp for begge parter. Per Atle Karlsen og Truls Naas fant fort ut at de var uenige om hvem som kom til å vinne – og ble enige om å gjøre kampen litt mer spennende, og sette penger på den. Etter en bytur var det derimot mye mer enn penger som sto på spill, og taperen av veddemålet måtte blant annet farge håret og gå den drøye fire mil lange strekningen fra Mørkved til Fauske.

Tapte veddemålet
Etter ti tøffe runder måtte McGregor innse nederlaget, og tapte kampen mot Floyd Mayweather, som var like sterk som fryktet. Før kampen hadde prognosene allerede tydet på at Mayweather kom til å vinne kampen, men dette stoppet ikke Naas sin tro på den irske utøveren.

- Boksekunnskapene mine er ikke de beste, men jeg var overbevist om at han skulle trekke det lengste strået, sukker Naas.

Gåturen svei mest
Tirsdag formiddag sto Truls og kompisen Andrè Eriksen, som også hadde sterk tro på McGregor, klar utenfor Universitetet. Turen de skulle gå var 46 kilometer lang.  Til tross for mye nedbør skulle de første fem kilometerne gjennomføres i bar overkropp, til Naas store fortvilelse.

- Jeg er vant til å gå i baris, men det å gå i baris i minusgrader og pøsregn har jeg ikke særlig erfaring med, forteller Naas før avgang.

Etter å ha gått rundt åtte kilometer lettet skyene, og guttene fikk oppholdsvær resten av turen. Det ble som forventet en lang tur, men humøret var på topp og de hadde aldri tanker om å bryte, forteller Naas. Etter seks og en halv time sto to fornøyde, men slitne gutter på målstreken på Fauske.

Siste del av veddemålet
Men det var fortsatt ett punkt igjen på lista som enda ikke var krysset av, nemlig å bade på Fauske. I følgebilen var det pakket klesskift og håndduk. Truls kastet av seg skjorta, og tok en rask dukkert i det kalde havet.

- Vannet var kaldere enn hårfargen min for å si det sånn, og jeg tror jeg ble intetkjønn i løpet av den dukkerten, ler han.

Optimistisk

Selv om Naas gikk på en brutal smell, er han ikke redd for å inngå nye veddemål.
- Nei, er du gærn. Det er så mye spenning i det. Neste gang skal jeg vinne, ler en sliten Naas etter å ha gått 44 000 skritt til nabokommunen Fauske.