Jonassen på skolebenken

Publisert 19.09.2017 av Adrian Skaar. Endret 19.09.2017.

Emil Jonassen har gjort sakene sine bra siden han kom til Bodø/Glimt fra Odd i forkant av 2016-sesongen. I høst gikk Skiensgutten tilbake til skolebenken for å ta fatt på et årsstudium i idrett.

POSITIV:
Bodø/Glimt-spiller Emil Jonassen er godt i gang med årsstudium i idrett, og ser lyst på skoleåret.

-Jeg ville egentlig gå lærerutdanning, men det lot seg ikke kombinere med fotballen. Rådgiveren jeg snakka med mente at jeg burde ta enkeltfag i stedet. Da virka idrett årsstudium ganske kjekt å ha, hvis jeg for eksempel skal undervise gym på skole. Jeg liker å være med og jobbe med mennesker, og derfor tror jeg det kan passe meg ganske fint, forteller Jonassen. 

Venstrebacken gjør det klart hva han ønsker å drive med etter at han legger skoene på hylla og sier farvel til livet som profesjonell fotballspiller. 24-åringen røper at det tidligere har stått mellom å bli lærer og politi, men at han etter hvert la politiyrket til side for å gå «all in» for læreryrket. 

Det er fem år siden Jonassen sist gikk på skolen, så det var på tide å prøve å starte opp igjen. Det kommer tross alt et liv etter fotballen. 

-Jeg har ganske mye ledig tid på ettermiddagen etter trening og slikt, og jeg ville gi det et forsøk. Idrett viste seg også å være et greit fag å kunne jobbe med på egen hånd uten å være på alle forelesninger. Det er også en grunn til at jeg valgte det, sier Jonassen. 

Jonassen og resten av Glimt trener stort sett på hverdagene klokka 10. Å få kabalen til å gå opp er ikke enkelt, men Skiensgutten forholder seg positiv og forteller at han har fått til en ordning med lærerne som har funket så langt.

- Vi ble enige om at jeg møter opp til det jeg har muligheten til. Det blir en del lesing på egenhånd selvfølgelig. Så langt har det latt seg kombinere, utdyper Jonassen. 

Har ambisjoner 
Til tross for at venstrebacken planlegger for tiden etter fotballen, innrømmer han at han har ambisjoner om et eventyr utenfor Norges grenser. 

-Tiden går, og jeg begynner å dra på årene (fotballmessig). Jeg har et ønske om å spille utenlands før det hele er over. Kanskje i Danmark eller Sverige bare for å prøve å spille utenfor Norge. Det er klart at mange fotballspillere har en drøm om å spille i England og Tyskland, eller en av de andre store ligaene, men jeg har innsett at nåløyet er fryktelig trangt, sier han. 

-Vi får vente å se, men at jeg begynner på skolen vil bare si at jeg har en plan B dersom jeg ikke er i stand til å leve av pengene jeg tjener innen fotballen, konstaterer han. 

Et enkelt valg 
Etter 16 år i hjembyen Skien, og barndomsklubben Odd valgte Jonassen å ta den ca. 1400 km lange turen til Bodø. Ifølge 24-åringen var det et sportslig, så vel som et personlig valg. 

-Jeg forlot Odd fordi jeg mente jeg fikk for lite spilletid. Jeg satt mye på benken selv om jeg følte jeg var god nok til å spille i Eliteserien. Men det ble til at jeg bare spilte for B-laget i 2. divisjon. Da Bodø/Glimt kom på banen og ville hente meg var jeg egentlig ikke vond å be, forteller han. 

IMG_1796
TRIVES:

Venstrebacken var ikke vanskelig å få til Bodø, hvor han for øvrig har det bra.

At det var såpass langt hjemmefra skremte ikke Jonassen, tvert imot, det var noe som var med på å bestemme valget hans. 

-Det at det var langt hjemmefra tok jeg inn over meg som en utfordring. Jeg hadde spilt i Odd hele livet mitt, og alt var trygt og godt i Skien. Det å dra litt langt vekk tror jeg var godt for meg, både som fotballspiller og menneske, mener Jonassen. 

Til tross for å ha flyttet så langt hjemmefra forteller han at han trives godt i Bodø by. 

-Jeg trives veldig godt.  I år har vi hatt en god flyt hele sesongen, vinner kamper og leder tabellen. Det er klart at det er lett å være glad og positiv da. Det hjelper også at gjengen er kjempeålreite. Vi henger mye sammen, og det er et godt miljø i laget, forteller Skiensgutten. 

Lysluggen har heldigvis en romkamerat som kan muntre han opp på tunger dager, nemlig hunden hans Sprocket. Han er oppkalt etter hunden til oppfinneren i barneserien «Fragglene», som originalt gikk fra 1983 til 1987.

Satser på opprykk 
Jonassen, i likhet med resten av Glimt og Bodø, satser nå alt på opprykket til det gjeveste selskap. 

-Vi har en forhåpning om å rykke opp, og det ser veldig bra ut så langt. Nå har vi ikke vunnet på de siste to kampene, og forventningene er at vi skal slå tilbake med seire og sikre opprykket så tidlig som mulig, avslutter en offensiv Jonassen.