Høstidyll på Finnkonnakken

Publisert 20.09.2017 av Vilde J. Haugland. Endret 19.10.2017.

I tillegg til vakker fjellnatur, deilige høstfarger og behagelige lyder fra bekkesildring, blir du slått av den nydelige utsikten du får på toppen av Finnkonnakken. Såfremt det er klarvær.

IDYLLISK:
Vi tok turen til Finnkonnakken i perfekt tid for å få med oss solnedgangen på toppen.

Vakker utsikt
Finnkonnakken er en av Bodøs mest populære fjellturer. Og med god grunn, for her har du en tur som virkelig byr på seg selv. Turen inneholder fine skogstier, enkelte bratter, lett fjellterreng og ikke minst vakker utsikt mesteparten av turen. Store deler av turen har du perfekt utsikt mot Steigtind og Litltind, to andre fjelltopper i Bodø. 

fullsizeoutput_17e1.jpeg
FINE FJELL:

Man har utsikt mot både Steigtind (til venstre) og Litltind (til høyre) på vei opp mot Finnkonnakken.

Både for barn og voksne
Med sine 518 meter over havet, er Finnkonnakken er en relativt enkel tur. Men et par gode joggesko og en god, vindtett jakke kan du fint legge ut på turen uten problemer. Hvis du har helsa med deg. For turen gir deg et par pulstopper, da du møter på et par bratte partier. Med en dårlig rygg eller sviktende knær kan disse partiene bli tøffe. Men utenom de bratte partiene vandrer du i et variert og enkelt skogs- og fjellterreng. Et terreng som hvem som helst kan klare å bevege seg i, både barn og voksne. Tar du med deg barna på tur kan det være lurt med en god niste til toppen, for turen tar gjerne tre til fire timer. 

Om turen...

 

Type tur: Topptur
Tidsbruk: 3 timer pluss/minus
Vanskelighetsgrad: Enkel til medium
Lengde i km: ca 8 km tur/retur
Høyde over havet: 518
Sesong: Mars - november


Nytt i løypa
I det bratteste partiet på turen er det festet tau som du kan holde deg fast i på vei opp og ned. Dette er gjort for å gjøre turen mer brukervennlig for flere, forteller min lokalkjente tur-venninne, Camilla Nordvik. Tauet som er festet i det bratte partiet er relativt nytt og er et veldig fint tiltak for at turen skal være tilpasset flere. 

fullsizeoutput_17de.jpeg
EN HJELPENDE HÅND:

I det bratteste partiet er det festet et stabilt tau til hjelp både på turen opp og turen ned.

Bra merket
Veien opp til Finnkonnakken er også relativt bra markert med røde merker og skilting mot toppen. De stedene hvor det ikke er merket med rødt eller skiltet mot toppen, er stien så synlig at du skal være flink for å miste synet av den. Jeg ville likevel ikke gått turen alene, i alle fall ikke første gangen. Turen er lang, og det kan være greit å ha en turkamerat å prate med. Og skulle du være så uheldig å komme på feil spor så er dere to om det. 

fullsizeoutput_17df.jpeg
LETT Å FINNE FREM:

Veien til toppen er godt markert, både med merker og skilt.

fullsizeoutput_17e4.jpeg
MUSIKK FRA NATUREN:

Deler av turen lytter man til lyden deilig bekkesildring.


Ikke en tur for regnværsdager

Finnkonnakken er kanskje den fineste fjellturen jeg har vært på. Med en spektakulær 360 graders utsikt over hav, fjell og det ellers vakre Bodø har å by på, slår denne turen det meste. Hvis du i tillegg legger turen mot ettermiddag/kveld kan du kanskje få med deg solnedgangen fra toppen. Dette gjorde vi, og det var ubeskrivelig vakkert. Men pass på å være rask ned igjen når solen er nede, for det blir fort mørkt. Kanskje det er lurt å legge en hodelykt i sekken? Jeg vil påstå av turen er avhengig av fint vær. I regnvær og tåke vil du ikke få den store "wow-opplevelsen" som turen i sol og med nydelig utsikt vil gi deg. Med mindre du bare går for mosjonens skyld, tror jeg du vil kjede deg på denne turen uten utsikten. For det er ikke til å skyve under en stol at mye av opplevelsen på denne turen, er utsikten.

fullsizeoutput_17e0.jpeg
SPEKTAKULÆRT:

Vakker solnedgang fra Finnkonnakken med Lofotveggen i bakgrunn.

 

Bildeserie: Høstidyll på Finnkonnakken