Spreke damer på sittedans

Publisert 25.09.2017 av Margrete Soløy, Marcus V. Johnsen. Endret 30.11.2017.

Hver tirsdag fra klokken 12-14 er det sittedans for eldre på Barnas hus i Bodø. Lilly Antonsen er instruktør, og byr på både dans, glede og musikk. 

Sittedans drives av seniordans Norge, og er et tilbud for eldre som vil holde seg aktiv og sosial. Lilly Antonsen (82), er sammen med Inger Wiland, instruktør for sittedans i Bodø.

- I vår kom det en dame fra seniordans Norge som holdt et kurs i sittedans, og fikk da fikk vi spørsmål om  vi ville danne er gruppe her i Bodø, sier Antonsen.

DSC_0715
Aktiv dame

Lilly Antonsen er instruktør på sittedans, og er veldig aktiv.

Hun er selv en svært aktiv dame, som liker å holde seg i form. Hun valgte å starte en gruppe for eldre, for hun mener det er et veldig bra tilbud. 

- Det er viktig at de som sitter hjemme, får kommet seg ut og beveget seg.

Sittedans blir bare mer og mer populært blant de eldre. Antonsen forteller at de gikk fra å være 4 stykker, til å nå være 13 danseglade damer. 

Det er ikke bare dansen som står i fokus, men det sosiale er også en viktig del av det. Når dansen er ferdig, blir det tid til kaffe og snakk for de som er med, sier Antonsen smilende. 

Å starte en sittedansgruppe har vist seg å være en god idé. Det er et godt fellesskap, som gir dans og glede hos de eldre.