ANMELDELSE: - Latterlig bra!

Publisert 26.09.2017 av Oliver W. Rønning. Endret 30.11.2017.

Stand UP Bodø inviterer til Klubbkveld med Jonis Josef og lokale helter - og de leverer så det (og publikum) griner.

KVELDENS STORE STJERNE:
En god latter forlenger som kjent livet, og Jonis Josef sørget for at mange fikk sin månedlige kvote denne kvelden.

Komikerne som glimter til med sin humor denne kvelden er Jonis Josef og de lokale heltene Kevin Kildal (også kjent som Arnt Finésse), Tord Rune Kvikstad, Morten Andre Wold og Bård Hofstad.

Etter at han tok Latter Live med storm for drøyt to år siden, har Jonis Josef ankommet studenthuset UFO.

25-åringen fra Skien hadde sitt virkelige gjennombrudd etter at NRK delte klipp fra Latters Nykommerkveld i sosiale medier. Deretter har det bare gått oppover for det unge stand up-talentet.

Tar opp mørke temaer

Å vitse om temaer som aldri ville ha sømmet seg ellers i det offentlige rom, er noe det har gått sport i i stand up-miljøet, og kveldens show er intet unntak. Kvelden er tydelig preget av mørke temaer, men publikum ser ikke ut til å la seg vippe av pinnen. 

Om det er mørke sjeler i salen, eller om det bare er alkoholkonsumet som påvirker dette, har vi ingen fasit på, men publikums latter er tilnærmet ustanselig fra kveldens første komiker entrer scenen. 

Vil sitte igjen med «det beste» til slutt

Kevin Kildal er førstemann ut.  Herfra ler salen nærmest ustanselig frem til Jonis Josef avslutter showet to timer senere. Kildal er også kveldens konferansier, og med historier fra sin dystre barndom, klarer han å binde sammen historiene som fortelles av de fire vidt forskjellige komikerne.

Klubbkvelden på studenthuset er ikke bare en billig arena for at studenter skal more seg. Både Josef og Kildal presenterte nytt stoff denne kvelden, og testet det ut for publikum, slik at de bare skulle sitte igjen med «det beste av det beste». 

Alle de fire komikerne har god kontakt med publikum. De stiller spørsmål, kommer ned til dem, og tar til og med opp ei fra salen når det viser seg at hun har bursdag. 

nettopp terningkast 5
FEMMER:

Kveldens show får terningkast 5 av Nettopps utsendte.

Hadde vi bare fått mer
Nettopps utsendte har lite å utsette på kveldens show. Etter latteren å dømme, er også de andre fremmøtte godt fornøyde. 

Med unntak av når noen av komikerne snubler i ord og glemmer hva de skal si, kommer det stort sett god respons fra publikum.

Selv om enkelte i salen er tydelig beruset, klarer de på scenen å spille med på diverse kommentarer med sterk finesse. 

Kevin Kildal improviserer også det meste av det han forteller om, og har god kontroll på både det han skal si og publikum. 

Kveldens show har stor fallhøyde, fordi flere av komikerne tester «uslipt» materiale. Uten at dette har noen nevneverdig påvirkning på salen. Den eneste tingen vi kan pirke på, er at dette er et show som kunne ha vart til soloppgang. 

God respons fra salen

Publikum ser ut til å ha det alle tiders, og går hjem når showet er ferdig, selv om ingen vil det. Med unntak av de som blir med videre i baren.

Heldigvis for Bodøs innbyggere har Jonis og Kevin forsikret at de skal komme tilbake når de er ferdige med å «finpusse» på showet til Jonis. 

Vi håper det ikke blir lenge til neste gang, for Bodøværingene trenger Jonis Josef og den mørke, men sjarmerende humoren hans. Terningkast 5.

SE BILDESERIE FRA KVELDENS SHOW:

OPPVARMING:
2 / 15
SUPPORT:
Kjæresten Vilde støtter Jonis før han skal stå på Klubbkveld. FOTO: Oliver W. Rønning
Powered By Cincopa