ANMELDELSE:- Latterlig bra!

Publisert 26.09.2017 av Oliver W. Rønning. Endret 26.09.2017.

Stand UP Bodø inviterer til Klubbkveld med Jonis Josef og lokale helter - og de leverer så det (og publikum) griner.

KVELDENS STORE STJERNE:
En god latter forlenger som kjent livet, og Jonis Josef sørget for at mange fikk sin månedlige kvote denne kvelden.

Etter at han tok Latter Live med storm for drøyt to år siden, har Jonis Josef ankommet studenthuset UFO.

25-åringen fra Skien hadde sitt virkelige gjennombrudd etter at NRK delte klipp fra Latters Nykommerkveld i sosiale medier. Deretter har det bare gått oppover for det unge stand up-talentet.

Komikerne som glimter til med sin humor denne kvelden er Jonis Josef og de lokale heltene Kevin Kildal (også kjent som Arnt Finésse), Tord Rune Kvikstad, Morten Andre Wold og Bård Hofstad. Det har gått sport i stand up-miljøet i å vitse om temaer som aldri ville ha sømmet seg ellers i det offentlige rom, og kveldens show er intet unntak. Kvelden er tydelig preget av mørke temaer, men publikum ser ikke ut til å la seg vippe av pinnen. Om det er mørke sjeler i salen, eller bare alkoholkonsumet som påvirker dette, har jeg ingen fasit på, men publikums latter er tilnærmet ustanselig fra kveldens første komiker entrer scenen.

Kevin Kildal er førstemann ut, og publikum ler helt til Jonis Josef avslutter showet to timer senere. Kildal blir også kveldens konferansier, og med historier fra sin dystre barndom, klarer han å binde sammen historiene som fortelles av de fire vidt forskjellige komikerne.

Klubbkvelden på studenthuset er ikke bare en billig arena for at studenter skal more seg. Både Josef og Kildal presenterer nytt stoff denne kvelden, og tester det ut for publikum for å bare sitte igjen med "det beste av det beste". Alle de fire komikerne har god kontakt med publikum. De stiller spørsmål, kommer ned til dem, og tar til og med opp en av publikummerne når det viser seg at hun har bursdag.

nettopp terningkast 5

Hadde vi bare fått mer
Det er lite å utsette på kveldens show. Med unntak av at noen av komikerne snubler i ord og glemmer hva de skal si, er det stort sett god respons fra publikum. Selv om enkelte i salen er tydelig beruset, klarer de på scenen å spille med på diverse kommentarer med sterk finesse. Kevin Kildal improviserer også det meste av det han forteller om, men har god kontroll på både det han skal si og publikum. Kveldens show har stor fallhøyde, fordi flere av komikerne tester "uslipt" materiale. Den eneste tingen jeg kan pirke på, er at dette er et show som kunne ha vart til soloppgang. Publikum ser ut til å fryde seg uovertruffent, og går hjem når showet er ferdig, selv om ingen vil det. Med unntak av de som blir med videre i baren.

Heldigvis for Bodøs innbyggere har Jonis og Kevin forsikret at de skal komme tilbake når de er ferdige med å "finpusse" på showet til Jonis. Jeg håper det ikke blir lenge til neste gang, for Bodøværingene trenger Jonis Josef og den mørke, men sjarmerende humoren hans. Terningkast 5.

SE BILDESERIE FRA KVELDENS SHOW:

SJEFEN SJØL:
BÅRD HOFSTAD: