Plateanmeldelse: Macklemore - «Gemini»

Publisert 25.09.2017 av Vegard Bjelland.

Den radiovennlige rapperen fra Seattle er tilbake med sitt første soloalbum siden 2005. Det er flere gode sanger på albumet, men det lever dessverre ikke helt opp til forventningene. 

GEMINI COVER
 
 

For fem år siden slapp Macklemore og Ryan Lewis albumet "The Heist" og ble verdenskjent over natta. Nå har Ben "Macklemore" Haggerty gått solo, og sluppet platen "Gemini". Med seg på platen har han fått med seg mange kjente sangere. Skylar Grey, Lil Yachty, Kesha og Eric Nally er noen av artistene som deltar på det nye albumet.  

Musikk for enhver anledning
Man må ikke være fan av hiphop for å like Macklemore. Nok en gang leverer han et album som passer like bra på nattklubber, radio og på venterommet hos tannlegen. Han er en av de beste på å lage fengende refreng, som klistrer seg på hjernen til lytterne. Noe som sangene "Glorious", "Ain't Gonna Die Tonight" og "Good Old Days" er gode eksempler på. 

Sangen "Glorious" er laget som en hyllest til hans 100-år gamle bestemor. Denne låten synes jeg er en av de beste på hele albumet. Den har sjel, den er fengende, og Macklemore sine vers er gjennomførte. 

Muligens en ny landeplage
Albumet "The Heist" hadde flere sanger som gikk på repeat hos de fleste radiokanalene i verden. "Thrift Shop" og "Can't Hold Us" ble landeplager i de fleste land, og var blant de mest hørte sangene i 2012. Ingen av sangene på det nye albumet har potensiale til å nå lyttertallene de fikk. Men jeg vil trekke frem sangen "Good Old Days". Dette er låten jeg tror vil få flest radioavspillinger i tiden fremover av sangene på den nye platen.  

Typisk Macklemore
Med sin særegne stemme tar Seattle-rapperen oss med gjennom 16 behagelige, og til tider personlige låter. På Sangen "Marmalade" har han fått med seg det unge rap-talentet Lil Yachty. Dette samarbeidet funker meget bra, og Macklemore får utslipp for all kreativiteten sin. 

Sangen "Firebreather" er nok et eksempel på kreativiteten til Macklemore. Låten starter med et heftig gitarriff og sangen kan føles som en rockesang til tider. Dette fungerer overraskende bra, og det er gøy å høre Macklemore i et litt annet element. 

"Gemini" er definitivt en bra plate. Den når ikke helt opp til "The Heist" som Macklemore laget i samarbeid med Ryan Lewis. De fleste sangene er typiske Macklemore sanger, dette er litt skuffende. Jeg skulle gjerne sett mer eksperimentering, som i låten "Firebreather". 

MYE Å VELGE I:
MYE Å VELGE I:

Macklemore har 16 sanger på det nye albumet sitt.