Kevin Gates slipper album fra bak lås og slå

Publisert 25.09.2017 av Adrian Skaar. Endret 30.11.2017.

Louisiana-rapperen Kevin Gates soner for tiden en 180 dagers dom for overfall og besittelse av våpen. Det stoppet ham likevel ikke fra å slippe volum to av "By Any Means"-serien. 

BY ANY MEANS 2:
Kevin Gates sin oppfølger til "By Any Means" er nå ute.
STERK FIRER:

"By Any Means 2" er et solid prosjekt som byr på mye bra, men når ikke helt opp.

31-åringen vil nok gi sin kone Dreka en ekstra stor gave når han kommer ut av fengsel. Det var nemlig hun som satte sammen prosjektet og ga det ut etter at han ble fengslet. Uten henne er det veldig mulig at vi ikke ville blitt servert noe ny musikk fra Gates på en god stund.

Kevin Gates leverte i 2016 sitt livs største hit, med den fengende "2 Phones". I "By Any Means 2" er det flere radiovennlige låter, samt hans klassiske hardtreffende bangers. Det virker som det er nettopp det han har gått for, et mer radiovennlig album. Fredag 22. september slapp Gates det 14 sanger lange prosjektet.

Platen åpner med den basstunge "No Love" produsert av Millz, som ble gitt ut i juli. Med en beat som smyger seg inn i ryggraden og pumper deg opp er det en typisk Gates sang. Akkurat det fansen hans elsker han for. Han følger så opp med "McGyver" og "Had To" som også byr på mer av den klassiske Gates-soundet.

Overraskende låtvalg
Likevel er det flere sanger som er litt overraskende, og går bort i fra Gates sin typiske sound. "Fucking Right", "D U Down" og "Imagine That" har en litt mer radiovennlig beat, som muligens kan få en som ikke hører på hip-hop til vanlig til å gi han en sjanse. "Imagine That" utmerker seg spesielt med sin inspirerende tekst om hvordan han kom til toppen fra ingenting.

'WHAT IF'
"WHAT IF":

Kevin Gates serverer en vri på Joan Osbornes "One Of Us"

Den PnB Rock assisterte "Beautiful Scars er også et fint tilskudd som byr på mer substans, der Gates rapper om livet sitt. Det er også verdt å trekke fram "What If", som er en kul variant på Joan Osborne sangen "One Of Us". 

Bra stykke arbeid
Alt i alt er "By Any Means 2" et solid prosjekt fra Gates. Med tanke på at amerikaneren for tiden sitter inne var det viktig for han å levere en plate før han glemmes og blir irrelevant. Han leverer jevnt over det som forventes av ham, og sørger for at hip-hop miljøet har bra musikk fremover. 

Jeg savnet i hovedsak et mer spisset prosjekt, der han kutta bort noe av "dødkjøttet" som trakk ned albumet.