- Vi er utrolig fornøyd med årets sesong.

Publisert 27.09.2017 av Marcus V. Johnsen.

Bodø/Glimt hadde full kontroll mot Ull/Kisa og vant 5-2 på Jessheim stadion. Nå taler bare teorien imot at Aasmund Bjørkans menn rykker opp. 

NY SEIER:
Bodø/Glimt vant igjen etter seier mot Ull/Kisa, og Eliteseriespill i 2018 sees veldig klart i horisonten.

Ull/Kisa åpnet bra, men det hindret ikke Glimt i å putte to skåringer før det var spilt 6 minutter på Jessheim stadion. Begge skåringene var signert Kristian Fardal Opseth. Bodø/Glimt økte til 3-0 etter at Vegard Leikvoll Mobergs skudd gikk via Trond Olsen og i mål. Glimt ledet altså 3-0 før 24 minutter var spilt.

Etter en halvtimes spill var Glimt frempå igjen og Amor Layouni satte inn 4-0. Det var klasseforskjell på lagene, enkelt og greit. Man skulle nesten ikke tro det, men etter 35 minutter dukker Kristian Fardal Opseth opp og han satt inn sitt tredje og Bodø/Glimts femte for kvelden, og sitt 22. for sesongen. Bodø/Glimt gikk til pause med 5-0 ledelse, og da var det meste avgjort.

Andre omgang var langt roligere, og det skjedde ikke altfor mye. Glimt var frempå ved flere anledninger, men det ble ikke mer enn et par sjanser. Etter 79 minutter satt Ull/Kisa inn en kjærkommen redusering, og resultatet var” pyntet” litt på. Like før slutt dukket de gule og grønne opp igjen og det stod 2-5 på Jessheim stadion. Da sluttsignalet gikk var sluttresultatet 5-2 til Bodø/Glimt. 

Etter kampen la ikke Aasmund Bjørkan skjul på at årets sesong har vært en stor suksess.

-Vi er fornøyd med første omgang og utrolig fornøyd med sesongen. Brede er tilbake, Kristian skårer mange mål og det er mange spillere som leverer bra i dag. Jeg er utrolig glad i dag.

Treneren var klar på at opprykket er så godt som sikret.

-Rykker vi ikke opp nå, er det like sannsynlig som at det er vindstille i Bodø i løpet av ett år og at det er sol hele året også. Nå skal utrolig mye galt, og vi kommer til å spille i Eliteserien neste år, konstaterer Bjørkan til Eurosport Norge.

Han viste også en stor glede for at Brede Moe var tilbake igjen etter et langt opphold med skade.

-Han har hatt det tøft og vært lenge ute. Det var lenge usikkert på om han skulle komme tilbake og spille igjen. Brede har ikke spilt kamp på over ett år, og det er klart at det er en sterk prestasjon å komme tilbake på denne måten. Det er bare gøy å ha en så bra spiller tilbake i troppen.

Før de siste fem rundene i OBOS-ligaen leder Bodø/Glimt med 13 poeng ned til Start på andreplass og 15 poeng ned til Sandnes Ulf på tredjeplass. Det skal dermed et mirakel til for at Glimt ikke rykker opp.