Har trent boksere i 31 år - vurderer å gi seg

Publisert 27.09.2017 av Marcus V. Johnsen, Øistein N. Falch. Endret 01.12.2017.

Rockemusikken på anlegget spilles på fullt volum mens utøvere i alle aldre sparrer sammen. En stemme med kraftig røst overdøver musikken med tydelige instruksjoner. Stemmen tilhører boksetreneren Jan Myhre. Han har trent Bodø Bokseklubb siden den startet i 1986. 

ENGASJERT TRENER
Jan Myhre er tydelig på hva han ønsker å se fra elevene sine. 

I en kjeller bak Posthuset befinner Bodø Bokseklubb seg. De utallige bragdene som er blitt oppnådd i klubben, finnes på veggene over hele lokalet. En lukt av svette blandet med suksess ligger i veggene. Klubben har en mann de kan takke for mange av sine milepæler – trener Jan Myhre. 

På treningen er det folk i ulike aldre, men Myhre forteller om en nedgang denne sesongen, men at det vil ta seg opp igjen.  

- Vi har hatt en liten nedgang nå denne sesongen i forhold til tidligere, men vi er i ferd med å bygge en ny stall, og det går som regel en syklus på 6-7 år og så må man starte på nytt igjen. 

Myhre har vært involvert i bokseklubben helt siden den startet i 1986. Det er ingen tvil om at dette er en mann med autoritet som utøverne lytter til, og har gjort i over 31 år. Med stor stolthet forteller han om de over tusen utøverne som han har trent opp gjennom årene og alle norgesmestrene han har avlet opp. 

Myhre stiller seg selv ofte spørsmålet om hvorfor han fortsatt har klart å holde ut i klubben, men det er alltid noe som får han til å fortsette. Han uttrykker sin glede over å se nye talenter dukker opp og folk som har det i seg og viljen til å bli en bokser. 
– Det krever mye av både meg og utøvere for å komme på et bra nivå. Målsetningen er å skape mer blest og ta vare på de nye, samtidig må vi opprettholde nivået på de etablerte. Vi ønsker å få nye norgesmestere og bygge opp en grunnstamme, konstaterer Myhre.

Det som vil sjokkere de fleste er at Jan Myhre ikke ble introdusert for boksing før i 18-19-årsalderen. Det var nemlig skihopping og fotball som stod i fokus for trenerlegenden før han kom i kontakt med sporten som han elsker i dag.

– Boksing var vel det siste jeg begynte med egentlig.

 Han legger ikke skjul på kjærligheten han har for sporten, og viser stolt til sine norgesmestere og landsmestere. I skrivende stund har Myhre 22 norgesmestere og 17 landsmestere. 

Boksing 1
EFFEKTIV TRENING:

Jan Myhre er opptatt av at elevene hans gjør øvelsene med høy intensitet over korte perioder. 

Boksing handler ikke bare om å avle opp nye talenter, men også å opprettholde nivået på de etablerte. 

Som kjent for mange så er ikke boksing den sporten som blir mest anerkjent i Norge. Jan Myhre ønsker å skape mer blest rundt boksing, nettopp fordi at han mener at boksingen blir alt for lite nevnt i media. 

Gjennom treningen fokuserer han på effektivitet. Rundene som de unge bokserne sparrer med hverandre varer ikke lengre enn tre minutter. 

Myhre har i flere år utsatt å pensjonere seg som boksetrener. Snart fyller han 60 år. Årets sesong kan bli hans siste. Likevel vil han ikke utelukke at han kan finne på å fortsette.   

–  Jeg har sagt at jeg tar denne sesongen, og jeg trives jo veldig godt med det, så det blir spennende å se, avslutter Myhre.