Kassandra fra Fauske håper å tale på Stortinget: - Jeg vil fremme dyrevelferd

Publisert 27.09.2017 av Truls Naas.

Kassandra Petsas er nyvalgt leder i Fauske Frp. Samtidig håper hun å få møte på Stortinget som partiets varamedlem fra Nordland.

Talerstolen:
Kassandra Petsas på talerstolen under landsmøtet i år. Hun snakket om dyrevelferd og hadde et innlegg om rituell omskjæring.

FrP gjorde et godt stortingsvalg og fikk to representanter til Stortinget fra Nordland. Dersom førstekandidat Kjell-Børge Freiberg eller andrekandidat Hanne Dyveke Søttar ikke kan møte opp til Stortinget, er det Kassandra Petsas som tar talerstolen. Hun håper å kunne møte på Stortinget så ofte som mulig, men mulighetene for å få taletid er ifølge hun selv små.

- Nå har vi to representanter. At jeg får møte så mye tviler jeg på, men om jeg får prøvd meg fra talerstolen, er jeg fornøyd, sier Petsas til Nettopp.nord.no. Hun legger til at det ville vært nyttig for hennes egen fremtid og en god start på den politiske karrieren for sin egen del.

Håper på sjansen

Og om Petsas får muligheten har hun flere saker hun har lyst å kjempe ekstra hardt for.

- Mine kjernesaker jeg vil jobbe for er lavere skatter og avgifter, og jeg er i mot eiendomsskatten, forteller hun. 

Hun er også veldig opptatt av dyrevelferden. 

- At dyrepolitiet har vært en suksess er jeg glad for, og jeg vil helst at det innføres rundt i hele landet, sier hun, før hun forteller om sin tredje kjernesak hun ofte har klare meninger om. 

- Likestilling for begge kjønn er jeg veldig opptatt av. Det er noe jeg vil jobbe videre med og ha en tydelig stemme for Nordland om.

Tok på seg ansvar

Petsas forklarer at hun ble dratt inn i politikken tidlig. Etterhvert fikk hun ansvaret som leder av Bodø FpU, og nå har hun tatt steget til å bli leder av Fauske FrP.  

- Å være leder for Bodø FpU var stort for meg. Jeg mener jeg taklet det bra, og lokallaget til Bodø var landets beste av i alt 40 i en periode, og dermed fikk jeg blod på tann, forteller hun. 

- Etter den perioden var jeg ikke redd for å stille opp og si mine meninger. Jeg ser for meg å komme inn i kommunestyret om to år og gjøre en forskjell der, forklarer hun videre. 

Klar strategi

For at Fauske skal utvikle seg er Petsas klar over at ting må endres. 

- Dersom vi får enda mer engasjement og flere til å delta på aktiviteter vi har, kan vi nå enda lenger, mener hun.

Petsas som for tiden tar masterutdanning ved Nord Universitet innen tilpasset opplæring, jobber 50 prosent som adjunkt i Fauske og er politisk aktiv, mener det er positivt at Fauske Frp tør å satse ungt. Hun tar over for Leif Lindstrøm.

- Han er noen år eldre. Jeg setter pris på at de tør å satse ungt og artig at de tør å gi meg sjansen. Det er mye man kan oppnå ved å gjøre en innsats og gå for det man vil, forteller hun. 

Petsas tror ikke alderen var utslagsgivende. 

- Jeg kommer inn med nye innfallsvinkler, og de har sett jeg har gjort en god jobb Jeg har mye energi og veldig motivert. Det har nok spilt en stor rolle, forklarer hun.   

Synlig i mediene

Hun har ofte vært i media. Selv mener hun at hun ikke har noen strategi for hvordan hun skal markedsføre seg selv.

- Oppmerksomheten er som regel positiv, men det er selvfølgelig delte meninger om enkelte temaer, forteller hun og utdyper:

- Da jeg stilte med burka under kvinnedagen i 2016, for å markere partiets mening mot kvinneundertrykkende plagg,  ble det mye rabalder i mediene.  Folk hadde sterke meninger om akkurat det, men de fleste var enige med meg da. Av og til må man by på artigheter, avslutter hun.