Kuttet pris på frukt og grønt – nå inspirerer han andre

Publisert 08.11.2017 av Karoline Ulvnes. Endret 08.11.2017.

Etter en lang og omdiskutert smågodt-krig har Coop-kjeden begynt å gjøre opprør. I stedet for å senke prisen på smågodt, kjører de priskrig på frukt og grønt.

Optimistisk:
Frukt og grønt-ansvarlig Hildur Taraldsen og butikksjef Trygve Johnsen hos Coop Extra på Mørkved synes det blir spennende med noe nytt. 

 - Det har gått over all forventning, forteller Øyvind Nøstmyr, butikksjef hos Coop Extra i Kroken i Tromsø.

Øyvind-Nøstmyr
Hjernen bak:

Øyvind Nøstmyr kom selv på ideén. 

I løpet av den siste uken har Tromsø-butikken fått oppmerksomhet over hele landet, og både Nettavisen og TV2 har fått opp øynene for Nøstmyrs initiativ mot smågodt-krigen.

64 kilo
Butikkens konsept på frukt og grønt er likt som smågodt-plukking. Her skal det være et bredt spekter av både søt frukt og diverse grønnsaker som kan erstatte snacks i sofakroken.

- Vi ønsker ikke å erstatte smågodtet, men at folk kan handle både og. I helga solgte vi 64 kilo frukt og grønt, noe som er helt enormt, sier butikksjefen.

Nøstmyr tror mye av responsen er mye på grunn av mediedekningen, og håper han kan være med og inspirere andre lavpriskjeder.

- Forhåpentligvis vil dette være et løft for lavpriskjedene. Vi har ikke samme mulighetene som et supermarked, så dette er en måte å være en konkurrent, forteller han.

- Stor interesse
Tidligere i høst meldte Coop-kjeden om at de aldri kom til å starte en priskrig igjen på smågodt. Trygve Johnsen, butikksjef hos Coop Extra på Mørkved i Bodø er positiv til tanken på prisdump på grønt – men først etter jul.

- Akkurat nå er det veldig mange julevarer inne i butikken, som fører til en plassmangel. Derimot har mange kunder vist stor interesse over initiativet hos Tromsøværingene, og dette er noe vi ønsker å innføre, forteller butikksjefen.

I motsetning til butikken i Tromsø vil Johnsen satse på en større andel frukt, slik at den kan være med på å redusere søtsuget.

- Planen er å satse på for eksempel jordbær også i løsvekt, så slipper man å kjøpe en hel kasse om det er bare til én person. Vi gleder oss til å hive oss på etter jul, og håper andre butikker lar seg inspirere, sier Johnsen avslutningsvis.