Mikael (21) har som mål å trene hver dag i et år: - Jeg ønsker å komme i bedre form

Publisert 09.11.2017 av Truls Naas.

Mikael Ytterstad (21) har som mål å trene 365 ganger i løpet av 2017. Han er nå i sluttfasen, og mener han selv har hatt godt av det

Trener hver dag i 2017:
Mikael Ytterstad (21) har som mål å trene 365 dager i løpet av 2017. Han ville komme i bedre form, og tok på seg utfordringen.

Første januar 2017 begynte Mikael Ytterstad på sitt store prosjekt. Ett av hans nyttårsmål var å komme i bedre form, og i den forbindelse tok han på seg utfordringen å være i aktivitet hver dag gjennom 2017.

- Etter mange år i dårlig form ville jeg gjøre noe med det, sier 21-åringen før han tar fatt på nok en treningsøkt.

Hele året

På planen denne dagen var to treningsøkter. Først en styrkeøkt bestående av biceps og triceps, før han tok fatt på en intens svømmeøkt. Dette var for øvrig økt nummer 290 og 291.

- Målet er å ha 365 dager hvor jeg er i aktivitet. Om det er på treningssenteret, i svømmebassenget eller i skogen har ikke så mye å si, forklarer han.

Men det går ikke helt etter planen da han skal forklare til Nettopp.nord.no hvilken dag han er på

- I dag blir det økt nummer 390, sier han før han retter seg selv opp:

- Nei, i dag er det 290 og 291, sier han mens han smiler.

Rutinert

Han gjør seg klar til nok en treningsøkt. I fellesarealet på Stamina Mørkved er han i full gang med å planlegge dagens økter. 21-åringen har gjort dette før og vet hvordan han skal sette opp økta. Han trener ut fra dagsformen forklarer han.

- Om jeg er støl etter en økt, kan det være greit å heller ta en pause fra styrketrening og heller svømme. På denne måten får jeg likevel trent, samtidig som kroppen restituerer.

Sosiale medier

Bodømannen har gjennom hele 2017 delt bilder og videoer i sosiale medier, for å vise framgangen sin. Det er også med på å holde tellingen, forklarer han.

- jeg føler jeg har et ansvar å holde meg til målet, sier han.

Han forklarer også at han har fått mye støtte fra venner og familie.

- Veldig mange sier de synes det er gøy at jeg har dette prosjektet, og det er mange som spør meg om hvordan det går, avslutter han før han lover å legge ut et progresjonsbildet på slutten av året.