NRK snur etter massiv kritikk

Publisert 24.01.2018 av Lone Trandem.

Distriktssendingene blir forlenget. 

TROFAST PUBLIKUM:
- Vi har undervurdert den enormt sterke relasjonen publikum har til TV-nyhetene fra sitt distrikt, sier Grethe Gynnild-Johnsen, direktør for NRKs distriktsdivisjon. 

Førstkommende mandag blir sendingene i forkant av Dagsrevyen utvidet fra fem til ti minutter. Samtidig vil sendingen i forkant av Kveldsnytt bestå.
- På denne måten er den totale sendetiden tilbake på samme nivå som før omleggingen, sier direktør for NRKs distriktsdivisjon, Grethe Gynnild-Johnsen til NRK. 

NRK har fått mange klager etter at ettermiddagens distriktssendinger ble kuttet fra 15 til fem minutter.  Bakgrunnen for omleggingen ble forklart med de store endringene i folks medievaner. Tall viser at folk ser mindre på TV. Nett og mobil har blitt folks viktigste nyhetskilde. 
- NRK må fortsette arbeidet med å utvikle nye måter å nå ut med distriktsnyheter på nett og mobil, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen. 

Også NRK Nordland har merket reaksjoner på omleggingen av sendetidene. 
- Det er snakk om tusenvis av klager til NRK sentralt, kringkastingsrådet, distriktskontorene og på sosiale medier. Dette viser at publikum har et sterkt forhold til våre sendinger og det tar vi på alvor, sier nyhetssjef i NRK Nordland, Adrian Dahl Johansen.  

Distriktssendinger for NRK

 

NRKs distriktssendinger på NRK1.

Klokka 1850-1900

Klokka 2055-2100

Klokka 2255-2300

Distriktssendinger på NRK P1:

Klokka 0600-0900

Klokka 1400-1700